Scanjours agile erkendelse: Nu lytter vi til kunderne

1 kommentar.  Hop til debatten
Det er ikke kun udviklerne, der skal være agile. Alle afdelinger i ESDH-virksomheden Scanjour har det seneste år været på kursus - og Scrum-tavler hænger overalt i huset.
25. juli 2013 kl. 10:44
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Det var helt tydeligt. Kunderne var ikke tilfredse. Vi troede, vi kunne planlægge os til en løsning frem for at lytte os frem til den.«

Sådan lyder udviklingsdirektør Anders Ljørrings analyse af den situation, ESDH-huset Scanjour befandt sig i for et år siden.

Noget måtte gøres, og ledelsen besluttede at søsætte "projekt sunrise". Projektets mål var, at kunden skulle sættes i fokus fra start til slut - alle afdelinger skulle vænnes til at tænke på kunden konstant.

Midlet var den agile tankegang, som Scanjours udviklingsafdeling i flere år med held har benyttet sig af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Projektet gik ud på at gøre hele Scanjour til et agilt softwarehus. Vi har mange kompetente mennesker, men det hjælper ikke, hvis de ikke taler sammen. Så vi har også ændret organisationen, så den er mere projektorienteret, og alle afdelinger er nu kundevendte,« siger Anders Ljørring til Version2.

For at ændre virksomheden, måtte alle medarbejdere på kursus i, hvordan den agile tilgang egentlig virker.

»Praktisk taget alle medarbejdere kom på Scrum-kursus et par dage, og vi har uddannet vores egen mand, der kan certificere medarbejderne og efterfølgende virke som coach i de enkelte afdelinger. For det er ikke gjort med bare at give dem et par dage på skolebænken og så tro, at nu kører alt agilt,« siger Anders Ljørring til Version2.

Han er overbevist om, at projekt sunrise har været en succes, men savner endnu målbare beviser på det.

»På et eller andet tidspunkt skal vi selvfølgelig kunne måle gevinsten. Men allerede nu bør medarbejdertilfredsheden være bedre for langt hovedparten af de ansatte. Om der er bundlinje i det? Ja, det tror vi på. Jeg er ikke sikker på, at jeg kan bevise det lige nu, men vi er helt klart blevet mere effektive og kan gøre mere med de samme kræfter,« lyder det optimistisk fra Anders Ljørrring.

Denne artikel er en del af Version2's sommertour, hvor vi flytter redaktionen ud til en stribe danske it-firmaer. Se hele tour-kalenderen

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
25. juli 2013 kl. 13:06

c h o k e r e n d e . . .