Saxo Bank mangler danske it-hjerner: Hyrer 14 indere om ugen

Saxo Bank kan ikke finde nok uddannende it-folk i Danmark og har derfor købt et indisk selskab, som hyrer 12-14 ansatte om ugen.

Danske Saxo Bank har investeret i et indisk selskab og skabt flere hundrede nye job i Indien, fordi banken ikke kan finde nok uddannede it-folk herhjemme, skriver Børsen torsdag.

Samtidig kan man i Indien få mindst 3-4 uddannede it-ingeniører til prisen for én dansk.

Men direktør i det indiske selskab Initto, Rene Just, understreger over for avisen, at det ikke handler om at nedlægge arbejdspladser herhjemme for i stedet at hyre billige indere.

»Vi flytter ingen arbejdspladser til Indien. Vi afskediger ingen medarbejdere i Danmark inden for det her område. Det er alene et spørgsmål om at få adgang til flere resurser, fordi vi ikke kan skaffe uddannede hurtigt nok i Danmark. Kunne vi det, så ville vi også være der. Vi udvider i Indien. Men vi udvider også i Danmark. Vi har begge steder i år fordoblet antallet af arbejdspladser,« siger direktøren til Børsen.

Regner med 700 ansatte i 2011

Saxo Bank overtog Initto i begyndelsen af 2010, og selskabet beskæftiger i dag 175 ansatte i Indien, 14 i Danmark og 21 i Ukraine.

Initto ansætter 12-14 nye medarbejdere om ugen og skønner at runde de 200 ansatte ved årets udgang. I løbet af 2011 er målet 700 medarbejdere.

De ansatte tjener i gennemsnit 150.000 kroner om året for at arbejde omkring 43 timer om ugen. Derudover får de ansatte sygeforsikring til sig selv og sin familie og andre goder, der er uundværlige for at fastholde medarbejderne.

»Vi forsøger at gøre os attraktive for medarbejderne. Du kan ansatte en IT-ingeniør, skrive kontrakt med ham, og så dukker han aldrig op til den første arbejdsdag, fordi han har fundet noget andet. I branchen dukker 20-30 procent aldrig op, selv om de har underskrevet en ansættelseskontrakt. Hos os er der ikke nær så mange,« siger Rene Just til Børsen.

For Saxo Bank er det ikke et spørgsmål om at finde bedre kompetencer østpå, men ganske enkelt et bredere udvalg.

»Det handler heller ikke om, at inderne er bedre end danskerne. De er lige dygtige. Men det er spørgsmålet om mængden. Her uddannes der 400.000 om året til branchen ? der er simpelthen for få i Danmark,« siger direktøren til Børsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Vijay Prasad

Hvordan mon købekraften er i Indien, med en startløn på 150.000 kr, kontra købekraften I Danmark med entry-level løn?

150.000 dkk/år er ca. 100.000 inr/måned. Det er en MEGET god løn i Indien, faktisk så god at jeg ville stille spørgsmålstegn ved om det er korrekt. Jeg har mødt rigtigt mange udviklere i Bangalore, og de mest erfarne skraber omkring 60.000 inr/måned hjem, mens startlønnen typisk er 25-30.000 inr/måned.

(En tommerfingerregel er, at købekraften af 1 dkk i Danmark svarer til hvad du kan få for 1 inr i Indien)

Mvh,

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere