Saxo Bank dømt for it-fyringer

Det koster Saxo Bank en bod på 25.000 kroner, at man ikke forhandlede en planlagt massefyring med fagforeningen. Knap 100 it-ansatte blev ramt af sparekniven.

Da Saxo Bank for et år siden fyrede 266 medarbejdere, heraf knap 100 it-folk, overholdt banken ikke reglerne om masseafskedigelser.

Læs også: Googles nye Chromebooks er klar til danske kunder med Æ, Ø, Å til 4.000 kr.

Finansforbundet har nu fået Arbejdsrettens ord for, at fagforeningen burde have været inddraget i forløbet, inden fyringerne fandt sted, og den fadæse koster nu Saxo Bank 25.000 kroner i bod.

Afgørelsen slår ifølge en pressemeddelelse fra Finansforbundet fast, at det er af væsentlig betydning, at de faglige organisationer orienteres, inden man massefyrer medarbejdere.

Læs også: Finansforbundet trækker Saxo Bank i retten efter it-fyringer

»Vi har overenskomsten på området og skal naturligvis inddrages rettidigt i sager som denne. Det er et helt principielt anliggende for os, og derfor er vi også glade for at have rettens ord for, at Saxo Bank ikke efterlevede retningslinjerne i overenskomsten i den pågældende sag,« udtaler Kent Petersen, formand for Finansforbundet, i pressemeddelelsen.

Finansforbundet fik dog ikke medhold i, at den manglende inddragelse var et brud på overenskomsten.

Saxo Bank har blankt erkendt, at man begik en fejl ved ikke at inddrage Finansforbundet på et tidligere tidspunkt.

»Det er aldrig ønskeligt at skulle afskedige medarbejdere, men vi kan kun glæde os over, at alle berørte medarbejdere fik en fair og ordentlig behandling med gode fratrædelsesvilkår og efterfølgende hjælp til at komme i videre i arbejde. Vi har allerede anerkendt og beklager den procesfejl, som Arbejdsretten i dag også påpeger, og det tager vi naturligvis til efterretning. Vi vil i Saxo Bank fortsætte arbejdet med at skabe gode, attraktive arbejdspladser i den finansielle sektor i Danmark,« udtaler Rasmus Hagstad Lund, økonomidirektør i Saxo Bank i en mail til Version2.

Opdateret 12.16 med kommentar fra Saxo Bank.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Lars Lk

Bødens utroligt lille størelse viser da klart at Finansforbundet er fuldstændigt ligeglade med fyrede medarbejdere. Det står da himmelråbende klart for alle nogenlunde intelligente mennesker...

25.000 pr fyrede medarbejder nok sikre det ikke skete igen og at de reelt fortrød.

  • 4
  • 1
#6 Martin Nørskov Jensen

Dette er faktuelt forkert.

V2's artikel siger: Finansforbundet har nu fået Arbejdsrettens ord for, at fagforeningen burde have været inddraget i forløbet, inden fyringerne fandt sted, og den fadæse koster nu Saxo Bank 25.000 kroner i bod.

Arbejdsrettens afgørelse siger på s. 20: Der er således ikke grundlag for at fastslå, at Finansforbundet skulle have været inddraget under forhandlingerne. Saxo Bank har derfor ikke brudt aftalens punkt 4 og 5(c).

Saxo Bank er blevet pålagt en bøde for at orientere Finansforbundet for sent, hvilket er en noget anden forseelse end ikke at inddrage dem. Det samme fremgår i øvrigt af Finansforbundets pressemeddelelse, hvis man læser ordentligt efter.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere