Sauer-Danfoss skifter til tynde klienter

Hver fjerde af Sauer-Danfoss' 5.000 computere bliver nu udskiftet med tynde klienter. Det skal give solide besparelser og mindre bøvl.

Op mod 1.200 traditionelle desktop-computere bliver nu smidt på porten hos Sauer-Danfoss, svarende til en fjerdedel af alle computere i hydraulik-virksomheden fra Als.

Det sker både for at spare penge og for at bruge mindre tid på support, skriver Comon.dk.

De 6.000 medarbejdere råder over cirka 5.000 computere, hvoraf en del står i produktionen. Her er det en stor fordel med tynde klienter, fortæller firmaet, da de ikke rummer bevægelige dele og derfor er mindre sårbare i det barske miljø. Skulle en maskine gå i stykker, er det desuden meget nemt at skifte ud med en ny.

Anskaffelsesprisen for en tynd klient er beregnet til 43 procent af en traditionel pc, og strømforbruget er lavere, men oven i kommer så udgifter til at afvikle styresystem og applikationer centralt på en server.

Læs også: Københavns Kommune smider 25.000 ansatte over på virtuelle desktoppe

Alle ansatte med en bærbar computer og behov for at tage den med rundt fortsætter uden ændringer, da tynde klienter fungerer bedst med en kablet forbindelse til serveren.

Der er også en række ansatte, som arbejder med krævende grafik-værktøjer, der heller ikke vil køre godt nok på en tynd klient. Men disse ingeniører kan i forvejen heller ikke nøjes med en typisk kontor-pc til at drive de krævende grafikprogrammer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere