Saudi-Arabien bliver medejer af fire danske spiludviklere
Saudia-Arabien er begyndt at købe heftigt ind på spilmarkedet gennem det statslige organ Public Investment Fund (PIF). For nyligt blev PIF medejer af Nintendo, og nu har man også investeret i den svenske spilgigant Embracer Group. Det skriver Gamesindustry.biz.
Det Saudi-Arabiske organ har købt sig til en 8,1 procents aktieandel i Embracer Group for én milliard amerikanske dollars, hvilket svarer til omtrent 6,9 milliarder danske kroner.
PIF er ledet af den Saudi-Arabiske kronprins Mohammad bin Salman Al-Saud, der før er blevet kædet sammen med mordet på Washington Post-journalist Jamal Khashoggi.
Embracer Group ejer en lang række spilvirksomheder heriblandt fire danske Slipgate Ironworks, 3D Realms, Ghost Ship Games og senest har Embracer Groups datterselskab Amplifier Game Invest opkøbt det danske spilstudie Invisible Walls.
Embracer Groups grundlægger og CEO, Lars Wingefors, har udtalt, at den Saudia-Arabiske investering vil hjælpe med udvide forretningen i Mellemøsten og Nordafrika.
»Vores strategi inkluderer at have en divers række af fremsynede aktionærer, der støtter vores langsigtede forretningsplan. Savvy Gaming Groups investering på en milliard dollars lader os fortsætte med at udføre vores strategi proaktivt fra en stærk position i den globale spilindustri,« siger Lars Wingefors.
»Over de seneste år er Saudi-Arabiske enheder blevet signifikante investorer i det globale spilmarked, og spilmarkedet i Mellemøsten og Nordafrika er en af verdens mest hastigt voksende med en omsætning på 5,7 milliarder dollars i 2021, og flere aktive spillere end i USA og vesteuropa. Det største land i dette markedet er med længder Saudi-Arabien«.
Foruden Nintendo har Saudia-Arabien også investeret i spilselskaber som Capcom, Activision Blizzard og EA. Det skabte også en del opmærksomhed, da PIF sidste år købte den engelske Premier League-fodboldklub Newcastle United F.C.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.