SAS sparer 600 millioner på at droppe CSC

10. september 2013 kl. 09:561
SAS sparer 600 millioner på at droppe CSC
Illustration: SAS.
SAS kan halvere it-budgettet ved at skifte amerikanske CSC ud med indiske TCS. Besparelserne skal blandt andet komme fra en hovedrengøring i it-systemerne
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I maj måned kom det frem, at SAS har valgt at skifte it-leverandør fra 2014. Det betyder et farvel til CSC og et goddag til indiske Tata Consultancy Services. SAS-ledelsen har nemlig krævet, at selskabets it-budget skal skæres med 50 procent, hvilket svarer til cirka 600 millioner kroner. Det skriver Børsen (betalingsartikel).

CSC har tidligere mistet kunder til TCS - blandt andet TDC i 2012. Og nu overtager den indiske it-gigant altså også SAS-kontrakten. Ifølge it-direktør Hans-Petter Aanby er valget faldet på inderne, fordi at de kan imødekomme ledelsens krav om en budgethalvering og har erfaring med flyselskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»For det første kunne TCS tilbyde en pris, som er 50 procent lavere end det, vi betaler i dag. For det andet ønskede vi en it-partner, som har erfaring fra airline-business, og det har TCS, som også i dag har flere store flyselskaber som kunder.« siger Hans-Petter Aanby til Børsen.

It-direktøren fortæller også, at den nye leverandør skal gøre hovedrent i flyselskabets jungle af it-systemer. SAS har cirka 1200 applikationer på 1900 servere, og mange af systemerne er op til 40 år gamle. Og ligesom budgettet skal også mængden af systemer nu halveres.

Se hvad Version2's whitepaper-bibliotek har at byde på om emnet outsourcing.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. september 2013 kl. 13:36

For ca. 4 år siden, sagde SAS at de var rigtig godt tilfredse - men ok - tiden går jo :-)