SAS sparer 600 millioner på at droppe CSC

SAS kan halvere it-budgettet ved at skifte amerikanske CSC ud med indiske TCS. Besparelserne skal blandt andet komme fra en hovedrengøring i it-systemerne

I maj måned kom det frem, at SAS har valgt at skifte it-leverandør fra 2014. Det betyder et farvel til CSC og et goddag til indiske Tata Consultancy Services. SAS-ledelsen har nemlig krævet, at selskabets it-budget skal skæres med 50 procent, hvilket svarer til cirka 600 millioner kroner. Det skriver Børsen (betalingsartikel).

CSC har tidligere mistet kunder til TCS - blandt andet TDC i 2012. Og nu overtager den indiske it-gigant altså også SAS-kontrakten. Ifølge it-direktør Hans-Petter Aanby er valget faldet på inderne, fordi at de kan imødekomme ledelsens krav om en budgethalvering og har erfaring med flyselskaber.

Læs også: CSC Danmark fyrer 300 efter tab af TDC-kontrakt

»For det første kunne TCS tilbyde en pris, som er 50 procent lavere end det, vi betaler i dag. For det andet ønskede vi en it-partner, som har erfaring fra airline-business, og det har TCS, som også i dag har flere store flyselskaber som kunder.« siger Hans-Petter Aanby til Børsen.

It-direktøren fortæller også, at den nye leverandør skal gøre hovedrent i flyselskabets jungle af it-systemer. SAS har cirka 1200 applikationer på 1900 servere, og mange af systemerne er op til 40 år gamle. Og ligesom budgettet skal også mængden af systemer nu halveres.

Se hvad Version2's whitepaper-bibliotek har at byde på om emnet outsourcing.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere