SAS skrotter gamle it-systemer og skifter til standardsoftware

Flyselskabet SAS skal afskedige 70 procent af it-medarbejderne. Et skift fra egenudviklede systemer til standardsystemer skal gøre det muligt at outsource det meste it-drift.

Det skandinaviske flyselskab SAS står over for at skulle spare cirka 600 millioner kroner om året på it. Det kommer til at betyde afskedigelser for 70 procent af selskabets 210 it-medarbejdere.

I stedet vil SAS outsource så mange af it-systemerne og it-processerne til eksterne leverandører, og det kan betyde, at en del af medarbejderne skifter fra SAS til en ny arbejdsgiver.

»Der er branchepartnere, som leverer til mange flyselskaber. Vi regner med, at mange af medarbejderne vil blive tilbudt at arbejde for dem,« siger it-direktør Hans-Petter Aanby fra SAS til Version2.

SAS har i det hele taget kig på at slanke it-organisationen ikke kun rent bemandingsmæssigt, men også i forhold til de systemer, som SAS benytter.

»Vi har mange systemer, som er udviklet internt i SAS. Nu er tiden inde til, at vi udskifter dem med standardsystemer,« siger Hans-Petter Aanby.

Der er i dag en række leverandører, som har udviklet standardsystemer, og ved at skifte fra egenudviklede systemer til standardsystemer vil SAS kunne drage fordel af leverandørernes stordriftsfordele.

SAS er i øjeblikket i færd med at finde en outsourcing-leverandør og har indtil videre indsnævret feltet til to kandidater.

Læs også: 7 ud af 10 it-ansatte i SAS skal væk - CSC også truet

Det er dog ikke alle it-systemer, som skal udskiftes med standardsystemer.

»Der vil være nogle enkelte områder, hvor vi som virksomhed vil vælge at skille os ud, og der vil vi selv sidde med noget ekspertise. Men vores overordnede strategi er at lægge så meget ud på standardløsninger som muligt,« siger Hans-Petter Aanby.

En anden del af afskedigelserne og besparelserne på it-området kommer fra, at hele SAS-organisationen er i færd med at blive slanket. Det betyder, at der også bliver færre systemer at håndtere og supportere.

SAS vil centralisere det meste af selskabets drift i Stockholm, og det betyder også, at de antalsmæssigt fleste afskedigelser kommer i Sverige, men til gengæld vil flere funktioner blive flytte til Stockholm. SAS vil dog beholde lokale supportfunktioner i København og Oslo.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere