SAS ramt af SolarWinds-angrebet

SAS er den seneste af en lang række virksomheder, der er ramt af SolarWinds-angrebet. Illustration: Københavns Lufthavne A/S
Flyselskabet SAS er ramt af SolarWinds-hacket, som siden sidste år har kompromitteret systemer hos virksomheder og myndigheder verden over.

Flyselskabet SAS er den seneste af en lang række virksomheder og myndigheder, som er ramt af SolarWinds-hacket, ifølge dn.no og Bloomberg.

Det skriver Finans.

Sidste december opdagede sikkerhedsfirmaet FireEye, at man var blevet hacket gennem kompromitteret software fra SolarWinds. Siden er både amerikanske myndigheder, it-sikkerhedsfirmaer, danske selskaber og mange andre virksomheder verden over kommet på listen over ofre for angrebet.

Læs også: Solarwinds-hackere stjal kildekode til Azure og Exchange fra Microsoft

Hos SAS har hackerne etableret en bagdør, der giver adgang til flyselskabets interne systemer. Man har dog ikke fundet tegn på, at de kriminelle har udnyttet bagdøren, fortæller Thomas Widén, sikkerhedschef hos SAS, til dn.no.

I sidste uge kaldte Brad Smith, præsident for Microsoft, hacket for »det største og mest sofistikerede angreb, verden hidtil har set«. Ifølge de amerikanske efterretningstjenester, står Rusland bag.

Læs også: Microsofts præsident om SolarWinds-hack: »Det største og mest sofistikerede angreb, verden hidtil har set«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere