SAP vil lære af utålmodige gamere

Det skal ikke være surt at bruge ERP-software, siger SAP, som derfor henter hjælp fra blandt andet spilfirmaet Electronic Arts, når brugergrænsefladerne skal designes.

Økonomisystemet og Business Intelligence-pakken skal ikke bare være en sur og besværlig pligt at bruge for firmaets ansatte.

I takt med, at det ikke længere bare er nogle få i firmaet, som har kontakt med den slags ERP-software, er det nemlig også i højere grad nødvendigt at gøre det nemt at bruge.

Sådan lyder det fra SAP’s topchef, danske Jim Hagemann Snabe, i et interview med avisen Børsen.

Den udvikling af brugergrænsefladerne i SAP’s produkter sker ikke bare med egen hjælp, men også med rådgivning udefra. For eksempel har SAP et samarbejde med spilproducenten Electronic Arts, som har en lang tradition for at undersøge, hvordan en computerspiller gebærder sig i et spil og oplever brugergrænsefladen.

På den måde har Electronic Arts blandt andet lært, at tålmodigheden ikke er høj hos brugerne. Der skal ske noget nyt inden for syv sekunder, eller bliver det oplevet som kedeligt.

Selvom SAP’s traditionelt ret tørre software ikke nu genopstår som et skydespil, er der stadig meget at lære af Electronic Arts, siger SAP-direktøren, især i forhold til SAP’s mobile applikationer, der gerne skulle kunne bruges af alle.

Tidligere har SAP hvilet på laurbærrene og ikke udviklet sig hurtigt nok, lyder vurderingen fra Jim Snabe, men med finanskrisen fik det store tyske softwarefirma et wake-up-call, som nu altså blandt andet har ført til en helt anden omsorg for brugervenlighed og design.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Per Michael Jensen

Hvorfor ikke spørge brugerne - altså dem der leverer inddata - om hvordan brugerfladen kan gøres bedre?

Nåh nej, det plejer man ikke, for det er jo kunden (økonomichefen) der bestemmer. Desuden er der mere præstige i spilteknologi.

Mvh. en daglig bruger af SAP.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere