SAP-rapport: Virksomheder overvurderer deres egen cloud-modenhed

Mangel på de nødvendige it-kompetencer og en forkert strategi i overgangen til cloud er ofte det, virksomheder knækker halsen på, lyder det i en rapport.

Analysehuset IDC har på foranledning af software-giganten SAP udarbejdet en undersøgelse, der viser, at flere virksomheder er for naive i deres tilgang til overgangen fra fysisk it-infrastruktur til skyen, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

I rapporten, der kortlægger den mest hensigtsmæssige måde for ledelsen i en virksomhed at få gennemført en cloudstrategi på, vurderede 46,3 procent af de deltagende virksomheder i undersøgelsen, at deres organisation var cloud-moden, mens IDC kun identificerede 31,2 procent af virksomhederne som modne.

Ifølge pressemeddelelsen er de hyppigste fejl, virksomhederne begår, dels en mangel på de nødvendige it-kompetencer i organisationen og dels en forkert strategisk tilgang fra ledelsens side i forhold til omlægningen af forretningsgange.

Mange overser tilsyneladende nødvendigheden af at gøre overgangen til cloud struktureret hele vejen ned gennem organisationen.

»I takt med, at virksomheder og organisationer bliver befriet fra byrderne af at skulle opbygge og vedligeholde en it-infrastruktur, kan de i stedet for fokusere på at udvikle deres kerneforretning. It-afdelingen løber sammen med hele virksomheden en alvorlig risiko, hvis de undlader at inddrage kollegerne i deres cloud-strategi – især hvis de ikke gør det tidligt nok,« udtaler Charlotte Wedell-Neergaard, der er direktør for salg i Procurement og Cloud-afdelingen i SAP Danmark.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Henning Mølsted Editor

Hej Brian. Du har helt ret i, at et mere uafhængigt kildevalg ville have været bedre. Men substansen i historien er for mig at se vigtig nok: Der er masser af virksomheder som går over til cloudløsninger med bind for øjnene. Og problemerne opstår senere. Måske du har en god kilde til den problematik? Mh Henning Mølsted, redaktør, Version2

  • 1
  • 0
#3 Fini Alring

Kære Henning, Hvor ved du fra at mange går til cloud løsninger med bind for øjnene? Hvis du selv efterspørger kilder, så antager jeg at du konkluderer det ud fra SAPs pressemeddelse.

Det ændrer jo ikke på at SAP har fået lavet denne undersøgelse for at sælge flere af deres services, ikke fordi at de ser det som et reelt problem.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere