SAP-rapport: Virksomheder overvurderer deres egen cloud-modenhed

23. juni 2015 kl. 10:203
Mangel på de nødvendige it-kompetencer og en forkert strategi i overgangen til cloud er ofte det, virksomheder knækker halsen på, lyder det i en rapport.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Analysehuset IDC har på foranledning af software-giganten SAP udarbejdet en undersøgelse, der viser, at flere virksomheder er for naive i deres tilgang til overgangen fra fysisk it-infrastruktur til skyen, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

I rapporten, der kortlægger den mest hensigtsmæssige måde for ledelsen i en virksomhed at få gennemført en cloudstrategi på, vurderede 46,3 procent af de deltagende virksomheder i undersøgelsen, at deres organisation var cloud-moden, mens IDC kun identificerede 31,2 procent af virksomhederne som modne.

Ifølge pressemeddelelsen er de hyppigste fejl, virksomhederne begår, dels en mangel på de nødvendige it-kompetencer i organisationen og dels en forkert strategisk tilgang fra ledelsens side i forhold til omlægningen af forretningsgange.

Mange overser tilsyneladende nødvendigheden af at gøre overgangen til cloud struktureret hele vejen ned gennem organisationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»I takt med, at virksomheder og organisationer bliver befriet fra byrderne af at skulle opbygge og vedligeholde en it-infrastruktur, kan de i stedet for fokusere på at udvikle deres kerneforretning. It-afdelingen løber sammen med hele virksomheden en alvorlig risiko, hvis de undlader at inddrage kollegerne i deres cloud-strategi – især hvis de ikke gør det tidligt nok,« udtaler Charlotte Wedell-Neergaard, der er direktør for salg i Procurement og Cloud-afdelingen i SAP Danmark.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
23. juni 2015 kl. 14:49

Kære Henning, Hvor ved du fra at mange går til cloud løsninger med bind for øjnene? Hvis du selv efterspørger kilder, så antager jeg at du konkluderer det ud fra SAPs pressemeddelse.

Det ændrer jo ikke på at SAP har fået lavet denne undersøgelse for at sælge flere af deres services, ikke fordi at de ser det som et reelt problem.

1
23. juni 2015 kl. 11:04

"udtaler Charlotte Wedell-Neergaard, der er direktør for salg i Procurement og Cloud-afdelingen i SAP Danmark." Hvorfor overhovedet bringe den her artikel, når det ikke er andet end tynd reklame?

2
Redaktionschef -
23. juni 2015 kl. 13:02
Redaktionschef

Hej Brian. Du har helt ret i, at et mere uafhængigt kildevalg ville have været bedre. Men substansen i historien er for mig at se vigtig nok: Der er masser af virksomheder som går over til cloudløsninger med bind for øjnene. Og problemerne opstår senere. Måske du har en god kilde til den problematik? Mh Henning Mølsted, redaktør, Version2