SAP-problemer koster Levi's kassen

Overskuddet hos jeans-producenten Levi's er faldet med 98 procent. Nu skyder Levi's skylden på SAP-problemer.

En sølle million dollars kunne jeansproducenten Levi's notere på bundlinjen efter afslutningen af andet kvartal. Sidste år på samme tid havde Levi's et overskud på 46 millioner dollars. Ud over den økonomiske afmatning peger selskabet i den netop offentliggjorte kvartalsrapport på, at it-problemer bærer en god del af skylden.

Selskabets administrerende direktør John Anderson skriver:

»I betragtning af de aftagende makroøkonomiske indikatorer, vi oplever globalt og vores fortsatte investeringer for at stabilisere vores ERP-system, forventer vi, at resten af året vil være udfordrende.«

Ifølge britiske The Guardian har problemer med selskabets SAP-system betydet, at selskabet i syv dage var ude af stand til at forsyne det amerikanske marked med cowboybukser og t-shirts, og citerer Jon Anderson for, at it-problemerne har haft en afgørende indflydelse på tabet på det amerikanske marked, der har været ramt af en tilbagegang på 19 procent. Jon Anderson har desuden oplyst at overskuddet er faldet med 98 procent.

Avisen kan også fortælle, at it-direktøren i Levi's er holdt op, men har dog ikke kunnet få verificeret, om han er blevet fyret eller er gået selv.

Levi's er langt fra det eneste globale selskab, der har været ramt af SAP-problemer. I Danmark har A. P. Møller-Mærsk kæmpet med en global SAP-implementering, og amerikanske Waste Management har anlagt sag mod SAP med et krav om en halv milliard kroner i erstatning for mangelfuld SAP-implementering.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere