SAP og Telekom skal koble europæiske corona-apps sammen

4. august 2020 kl. 10:554
SAP og Telekom skal koble europæiske corona-apps sammen
Illustration: petovarga / Bigstock.
SAP og Deutsche Telekom skal bygge en softwareplatform, der skal gøre det muligt for EU-landes corona-apps at tale sammen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

EU kommissionen vedtog for nylig et forslag om at bygge en gateway, der skal koble de europæiske smittesporings-apps sammen, og nu er opgaven så landet hos SAP og Deutsche Telekom, der skal bygge softwareplatformen.

Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som Version2 tidligere har beskrevet er Danmark blandt de lande, der har bakket op om planerne, og ifølge udenrigsminister Jeppe Kofoed (S) kan forslaget være med til at »forbedre sundhedsbeskyttelses-niveauet i EU«.

»Derudover forventes forslaget at styrke forbrugerbeskyttelsen, idet der sikres fælles standarder og rammer for, hvordan borgeres data udveksles på tværs af forskellige nationale apps,« skriver ministeren om forslaget i en følgeskrivelse til Folketingets Europaudvalg.

Den fælles-europæiske gateway kommer til at fungere med de smittesporings-apps, der baserer sig på teknologi fra Google og Apple. Udover Danmark har otte andre EU-lande lanceret apps baseret på teknologien, mens ni yderligere er på vej.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
6. august 2020 kl. 09:10

At man ikke valgte at bygge på nogle af de Open Source udgaver og backends der allerede fandtes - hvis nu EU istedet for bad lande standardisere på at benytte disse Open Source komponenter (og forbedre dem hvis nødvendigt) - så lærte EU landene måske noget nyttigt om samarbejde (via et Open Source projekt) - og vi fik alle sammen en langt mere åben og langt billigere og langtidsholdbar tilgang til dette.

2
4. august 2020 kl. 15:10

Og hvis den var open source havde du sikker fundet en anden tumpet grund til at undlade at installere den. Hvis du gad sætte dig ind i API'et ville du se, at privatlivets fred er sikret - open source eller ej.

1
4. august 2020 kl. 12:26

Taget i betragning af at den danske stadig ikke er open-source, så er det her kun endnu en grund til at jeg ikke ville installere den