SAP og Salesforce rider med på Google Wave

1. oktober 2009 kl. 16:161
Googles platform til kommunikation og samarbejde har vakt interesse hos både SAP og Salesforce.com, som har udviklet applikationer, der udnytter Google Wave.
Artiklen er ældre end 30 dage

Google Wave bliver måske mest udråbt til at være en trussel mod sociale netværkstjenester som Facebook, Twitter og sågar konventionel e-mail. Men platformen har også potentiale til at understøtte arbejdsgange i virksomheder.

Det mener i hvert fald både SAP og Salesforce.com, som begge har udviklet udvidelser til Google Wave. Det skriver Infoworld.

SAP har udviklet udvidelsen Gravity, som gør det muligt at samarbejde om at opbygge modeller for en ny forretningsproces. Salesforce.com har udviklet en udvidelse, som kan bruges til at lade en kunde få support fra en automatisk robot, før kunden bliver sendt videre til den normale support.

Google Wave gør det muligt i realtid at kommunikere med sine kontakter og tilføje nye brugere til et projekt, mens man arbejder på det. I modsætning til eksempelvis samarbejdsfunktionerne i Microsoft Office, så er Google Wave samtidig en platform til udvikling af mere avancerede værktøjer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet for blot at være flere, som arbejder på det samme dokument med mulighed for at kommunikere undervejs, så kan man i Google Wave lave værktøjer, hvor man eksempelvis også har mulighed for at optage arbejdsgangen, så en ny bruger kan se, hvad der er gået forud.

Samtidig er det muligt at tilføje robotter til et projekt, som eksempelvis i SAP's Gravity kan hjælpe med at tjekke, om man har lavet fejl i syntaksen i den procesmodel, man har udarbejdet.

Da Google Wave kan tilgås fra en browser, er det samtidig muligt at have personer med i projektet, som eksempelvis kun har adgang via en mobiltelefon.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
1. oktober 2009 kl. 21:14

De to nævnte eksempler er rigtig gode, og giver en rigtig god beskrivelse af hvad wave kan gøre i forbindelse med forretninger. Jeg prøvede at lave et tilsvarende eksempel, svarende til Salesforce og det var forholdsvis nemt at få lavet.