It-dansker scorer milliard-jackpot: SAP køber Successfactors for 18,7 mia. kroner

Den tyske ERP-gigant SAP vil for at styrke sin cloud-strategi betale 18,7 milliarder kroner for it-firmaet Successfactors, der er stiftet og ledet af danske Lars Dalgaard. Han bliver nu en del af topledelsen i SAP.

Den 43-årige dansker Lars Dalgaard kan formentlig se frem til både titlen milliardær og en position som en del af topledelsen i SAP, efter den tyske ERP-gigant har tilbudt at købe hans børsnoterede firma Successfactors for 18,7 milliarder kroner.

Det oplyser de to firmaer i en pressemeddelelse.

Successfactors blev stiftet af Lars Dalgaard i 2001, og firmaet sælger webbaserede HR-systemer til at dokumentere medarbejderpræstationer og talenter – også kaldet Human Capital Management (HCM).

Illustration: PR-foto fra SAP

Systemet benyttes af flere end 3.500 kunder i 168 lande og sælges som software-as-a-service (SaaS). For SAP er opkøbet et væsentligt led i firmaets satsning på cloud computing, hvor software og infrastruktur leveres som en tjeneste via nettet.

For Lars Dalgaard er salget en stor personlig og økonomisk succes. Han er født i Herlev og uddannet fra Handelshøjskolen i København, men efter at have arbejdet for Unilever og medicinalfirmaet Novartis flyttede han i 1998 til USA for at etablere sig i Silicon Valley ved San Francisco.

Når handlen går igennem, vil Lars Dalgaard ikke blot forblive chef for Successfactors, der kører videre som selvstændigt datterselskab under SAP, men også blive chef for SAP’s cloud-forretning og en del af det tyske selskabs bestyrelse.

»Successfactors har bevist, at vi har teknologien og personerne til at levere verdens største cloud-udrulninger i form af brugere og lande per kunde, og også de fleste applikationer per kunde fra den samme fleksible, skalerbare cloud-platform. Erhvervslivet er klar til cloud-applikationer til store virksomheder, og sammen kan vi levere utrolig ny innovation til globale virksomheder,« udtaler Lars Dalgaard i en pressemeddelelse.

Selskabet har på Købmagergade i København et dansk kontor, som blev åbnet i 2005.

Successfactors er noteret på NASDAQ-børsen i New York, og SAP’s tilbud ligger 52 procent højere end den senest handlede aktiekurs. Handlen forventes at blive endelig lukket i første kvartal af 2012.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere