SAP Hana får skylden for eksplosiv vækst i SAP-sikkerhedshuller

95 procent af SAP-installationer er udsat for et hastigt voksende antal sikkerhedshuller. Det skyldes især SAP Hana, lyder det fra sikkerhedsfirma.

SAP-systemer indeholder enorme mængder forretningskritiske og ofte også fortrolige data, men virksomhederne er ikke tilstrækkeligt opmærksomme på, at SAP's platform bliver ramt af et voksende antal sikkerhedshuller. Sådan lyder advarslen i hvert fald fra sikkerhedsfirmaet Onapsis, som sælger sikkerhedsydelser til netop SAP, skriver The Register.

Ifølge en undersøgelse blandt flere hundrede SAP-installationer var 95 procent sårbare, og hos mange firmaer arbejdede driftsafdelingen med opdateringsfrekvenser på mere end halvandet år for SAP-systemerne.

»Sandheden er, at de fleste af de opdateringer, som installeres, ikke er sikkerhedsrelaterede, kommer for sent eller introducerer nye risici,« udtaler direktør Mariano Nunez fra Onapsis ifølge en pressemeddelse.

Selv i store organisationer med en decideret it-sikkerhedsafdeling kan SAP-systemerne være problematiske, fordi it-sikkerhedsfolkene ikke har indblik i, hvad der foregår i SAP-installationen.

Problemet bliver forværret af, at mængden af sikkerhedshuller i SAP-systemer er vokset de seneste par år. Det skyldes ifølge Onapsis især SAP Hana, som har medført en stigning på 450 procent i antallet af sikkerhedsopdateringer.

I alt var der i 2014 391 sikkerhedsopdateringer til SAP-platformen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere