SAP flytter i RAM'en: 500 milliarder datapunkter analyseret på 1 minut

SAP satser på at gøre det meget hurtigere at få analyseret data ved at flytte databehandlingen op i hukommelsen i stedet for først at skulle trække data ud fra et datavarehus.

Kan man knække nødden med at få kørt sin database og dataanalyse direkte i hukommelsen, så kan der være et kvantespring i hastighed som gevinst. Det satser SAP på, og selskabet er nu klar med det første værktøj, som kan lave databehandling i hukommelsen.

Ved at have dataene liggende direkte i RAM, så sparer man den forsinkelse, der ligger i først at skulle indlæse dataene fra storage i et datavarehus. Til gengæld er der andre udfordringer ved at håndtere en enorm mængde data, der ligger i hukommelsen.

Ifølge SAP er resultaterne hos de kunder, der har været involveret i udviklingen af det nye SAP High-Performance Analytic Appliance, SAP HANA, at kunderne har set markante forbedringer i ydelsen.

»Hilti leverede over ni millioner kundeoptegnelser til SAP. Ved at indlæse dem i SAP HANA var det muligt at søge gennem dem på sekunder i forhold til de dage, det før tog at trække dem ud fra vores datavarehus og SAP Business Suite,« siger it-direktør Martin Petry fra værktøjsfirmaet Hilti ifølge en pressemeddelelse.

SAP referer også til en anden kunde, som havde 500 milliarder datapunkter fra kasseapparater, der blev behandlet på mindre end ét minut.

Ifølge SAP vil teknologien kunne skalere lineært i forhold til hardwaren, så det i fremtiden vil være muligt at køre analysen på 1.000 processorkerner.

SAP-konkurrenten Oracles direktør Larry Ellison har dog tidligere stillet spørgsmålstegn ved, om SAP vil kunne få løst problemerne ved at køre en database direkte i hukommelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere