SAP betaler Oracle 1,8 milliarder kroner i erstatning for softwaretyveri

Den gamle sag mellem SAP og Oracle om ulovlig download af software ender nu med et forlig, hvor SAP skal betale Oracle mindst 1,8 milliarder kroner.

Efter mange års juridisk slåskamp er Oracle og SAP endeligt nået til en slags enighed om, hvordan kampen skal ende.

I stedet for at skulle mødes i retten den 27. august til endnu en omgang, har de to kæmpefirmaer nu fundet frem til et forlig, hvor SAP betaler Oracle 306 millioner dollars, godt 1,8 milliarder kroner. Det skriver Oracle i en pressemeddelelse.

Oracle fik tilbage i 2010 rettens ord for, at SAP-firmaet TomorrowNow havde kopieret Oracles software i stor stil, uden at betale licens. Det udløste en rekordstor bøde på 7,8 milliarder kroner. Men siden har SAP gennem appeller fået erstatningen ned på 1,6 milliarder kroner, hvilket fik Oracle til at starte en ny retssag, der ville gå i gang om få uger.

Læs også: Oracle kræver 777 millioner dollars af SAP for softwaretyveri

Nu har de to parter altså indgået forlig, hvor SAP betaler lidt mere, end appelsagen endte med at afgøre. Ifølge Businessweek.com udtaler SAP, at beløbet i forliget efter SAP’s mening er sat for højt, men at man gik med til aftalen for at få afsluttet sagen.

Læs også: SAP slipper 5 milliarder kroner billigere for Oracle-tyveri

Udover erstatningen på 1,8 milliarder har SAP også betalt Oracle over 700 millioner kroner for udgifter til advokater i den fem år lange kamp.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere