SAP beskyldes for bestikkelse til 52 millioner kroner - fyrer fire direktører

2. august 2017 kl. 12:01
ERP-giganten afviser beskyldninger, men har iværksat intern undersøgelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den tyske ERP-gigant SAP beskyldes for bestikkelse til en sum af syv millioner euro, svarende til 52 millioner kroner. Bestikkelsen skal ifølge det sydafrikanske medie AmaBhungane være modydelse for en kontrakt med firmaet Transnet, som er ejet af den sydafrikanske stat. Det skriver nyhedsmediet Deutsche Welle.

SAP har angiveligt skjult bestikkelsen som et vederlag på ti procent for distribution, der blev udbetalt til firmaet CAD House, som producerer 3D-printere. SAP afviser, at det er tilfældet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indisk indblanding i Sydafrikas regering

Affæren er en del af en større sag, hvor den magtfulde indiske rigmandsfamilie Gupta anklages for at blande sig i sydafrikansk politik, blandt andet ved at have fået indflydelse på udnævnelsen af regeringsposter. CAD House er ejet af Gupta-familien, og derudover ejer en søn af den sydafrikanske præsident Jacob Zuma ti procent af firmaet, ifølge sydafrikanske medier.

Sydafrikanske journalister har afdækket sagen ved at gennemgå 200.000 e-mails, som blev lækket til en række medier i juni måned. Undersøgende journalister er gået sammen for at behandle den store mængde e-mails.

SAP's direktør i Sydafrika har afvist anklagerne, men er blevet sendt på orlov. SAP's hovedkontor har startet en intern undersøgelse og har fyret fire direktører. SAP vil ikke udtale sig yderligere på nuværende tidspunkt, skriver firmaet i en e-mail til Deutsche Welle.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger