Sanders nye pc-sikkerhedstjek dumper til premieren

3 kommentarer.  Hop til debatten
Ny offentlig hjemmeside laver portscanning af computere i let grafisk brugerflade. Men lige nu kører siden slet ikke.
15. februar 2008 kl. 10:43
errorÆldre end 30 dage

Her til morgen har Helge Sander med stor entusiasme åbnet for en gratis sårbarhedstest på nettet, der skal portscanne danskernes computere for at finde eventuelle sårbarheder ? og rådgive, hvis sårbarhederne findes.

»Det er helt afgørende for danskernes brug af de nye digitale muligheder, at de har tillid til sikkerheden. Derfor er det et væsentligt, nyt tilbud, som vi nu lancerer, siger videnskabsminister Helge Sander i en pressemeddelelse.

Men i skrivende stund kører tjenesten slet ikke. Hjemmesiden http://saarbarhedstest.it-borger.dk/ varierer mellem ubeskrivelig langsom og ikke tilstedeværende.

Den nye tjeneste er leveret af det svenske it-firma Netlight, og har oprindelig haft en kontraktsum på to millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har endnu ikke været muligt at få kommentarer fra hverken It- og Telestyrelsen eller Videnskabsministeriet.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
15. februar 2008 kl. 12:21

Tjae... det virker godtnok decideret pinligt for fagligheden hos ministeren og ministeriet. Skidt med at siden er nede... den er alligevel komplet nyttesløs. Det er værre at Helge sidder i Go'morgen Danmark og forsøge at bilde hr. og fru Jensen ind at nu har hans ministeriet det ultimative nemme svar på deres sikkerhedsbekymringer - for den giver jo, som Helge sagde: "Et præcist svar". Og når IT-fyren i studiet også siger at hvis den ingen sikkerhedsproblemer finder, så lyser lampen grøn og så er din computer sikker...

Man kunne da i det mindste have håbet at der havde ringet en lille klokke hos ministeren, der havde fået ham til at tænke over om ikke at hvis IT-sikkerhed virkelig var så enkel at sådan en side kunne løse det, så var der nok nogen andre, der havde gjort det for lang tid siden. Men nej... Når man er en host "handlekraftig" politiker, så har man ikke tid til den slags detaljer.

1
15. februar 2008 kl. 11:12

det er helt ude i sandet helge