Sander vil have digital ungdomssignatur

Debatten om usikker tjat for unge får nu videnskabsminister Helge Sander (V) til at igangsætte en undersøgelse om etablering af en egentlig digital ungdomssignatur.

Efter onsdagens samråd om en digital ungdomssignatur, som det blandt andet er foreslået af Rådet for større it-sikkerhed, står det klart, at videnskabsminister Helge Sander (V) synes, tanken om en sådan digital signatur er en god ide.

En digital ungdomssignatur skal beskytte unge mennesker og børn i eksempelvis tjatfora, så voksne deltagerne i et tjatfora ikke kan lyve sig yngre og derved lukkes ind i børnenes tjat.

»Den seneste tids afsløringer i pressen vedrørende seksuelle krænkelser af børn og unge via internettet understreger, at vi må tage alle midler i brug for at bekæmpe problemet. Jeg vil derfor arbejde for at øge it-sikkerheden for børn og unge gennem de nye digitale løsninger og vil straks igangsætte en grundig undersøgelse af mulighederne på dette område,« sagde videnskabsminister Helge Sander efter onsdagens åbne samråd i Folketinget.

En undersøgelse skal blandt andet sørge for, at der ikke bliver indført for hurtige ?hovsa?-løsninger.

»Jeg er meget lydhør, når det gælder konkrete forslag, der kan gøre det mere sikkert for børn og unge at færdes på nettet. Men jeg synes ikke, at vi har råd til hurtige hovsa-løsninger, der skaber en falsk tryghed. Det er blevet fremført, at de løsninger, som foreligger, ikke nødvendigvis løser problemet. Derfor er vi nødt til at få større klarhed om mulighederne, uden at der bliver tale om et langsigtet udredningsarbejde,« sagde Helge Sander videre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jacob Christian Munch-Andersen

Hvis børn skal have digitale signaturer så skal det ihvertfald være af samme slags som voksnes, alt andet vil være noget administrativt rod.

Jeg tror nu ikke at signaturer vil gøre specielt meget ved pædofili problemer, jeg har fx umiddelbart ret svært ved at tro at Arto vil kræve at man bruger en signatur for at oprette en profil. Men til så mange andre formål kan en digital signatur da være udmærket at have.

  • 0
  • 0
#2 Henrik Schmidt

Hvordan kan man tro, at i en tid, hvor unge piger sælger deres krop for en cheeseburger, at en ung indehaver af en digital ungdomssignatur ikke vil sælge den for håndører?

Sander har ret (for en gangs skyld), når han siger, at vi ikke skal indføre hovsaløsninger, der skaber falsk tryghed. For det ville dette initiativ i den grad være!

  • 0
  • 0
#3 Henrik Schmidt

Tjat? Den stavemåde har jeg godt nok aldrig set før, og jeg håber heller aldrig at se den igen.

Et tjat er et let slag, som man nok bør give det barn, der sælger sin signatur ;-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere