Sander til kamp for grøn it

Det offentlige skal spare millioner på mere miljørigtigt it-udstyr, og så skal CO2-udslippet fra it-udstyr reduceres. Sander er klar med en plan.

En ny plan for miljørigtig it-anvendelse og ?indkøb skal give det offentlige millionbesparelser og være med til at reducere udslippet af CO2 ved at reducere energiforbruget med ti procent i det offentlige.

Det er de centrale budskaber i en ny handlingsplan, som videnskabsminister Helge Sander (V) netop har fremlagt. Sander forestiller sig, at anvendelsen af miljørigtig it alene vil give en besparelse på el-regningen på 150 millioner kroner over de næste tre år.

Konkurrence

Det er blandt andet øget anvendelse af bærbare computere, der skal reducere strømforbruget. Derudover vil ministeriet selv gå forrest i nedbringelsen af enerigiforbruget ved blandt andet at opsætte elspareskinner i Videnskabsministeriet og sørge for, at 80 procent af printerne er slukkede om natten. Desuden vil ministeriet internt afholde en konkurrence, om, hvilken del af ministeriet, der kan reducere el-forbruget mest.

Helge Sander har også øje for de muligheder, it giver for at reducere energiforbruget inden for andre sektorer og har i 2008 afsat en pulje på 36 mio. til forskning i grøn it, pervasive computing og digital forvaltning.

Ministeren er også opmærksom på, at de unges indstilling til grøn it skal vækkes. Her forestiller Sander sig at anvende sociale netværk som Facebook, Myspace og den danske ungdomsportal Arto i arbejdet.

Handlingsplanen er ment som et oplæg til den internationale klimakonference, der skal afholdes i København i 2009.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere