Sander svarer udenom på FESD-spørgsmål

3 kommentarer.  Hop til debatten
SF-politikeren Holger K. Nielsen er langt fra tilfreds med Videnskabsminister Helge Sanders (V) afvisning af åbenhedsproblemet i forbindelse med FESD-implementeringen.
11. april 2007 kl. 08:05
errorÆldre end 30 dage

Det er åbenlyst forkert, at Folketinget på den ene side vedtager et beslutningsforslag B 103, der skal få det offentlige til at vælge åbne standarder, hvor det er muligt, og så på den anden side går ind i et lukket forløb med en række leverandører, når det gælder den kommende platform for elektronisk dokumenthåndtering FESD.

Derfor har Holger K. Nielsen (SF) spurgt vindenskabsminister Helge Sander (V), om beslutningsforslagets intentioner også er blevet fulgt i forbindelse med FESD-høringerne.

Helge Sander afviser i sit svar, at der mangler åbenhed i høringsprocessen, men den køber Holger K. Nielsen ikke.

»Der er jo ikke tale om en reel besvarelse, men om en bekræftelse af, at det er en lukket proces. Det er kun i høringsprocessen, at der er en åbenhed, men han anerkender, at af effektivitetsgrunde er man nødt til kun at have tre leverandører, og det vil jo sige, at efter høringsprocessen, så lukker det til,« siger han til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Holger K. Nielsen har dog ikke gjort helt klart, hvad det næste skridt vil være, men sagen er langt fra slut.

»Der er grund til at følge op på implementeringen af B 103, og der vil vi være meget opmærksomme på det her. Nu får vi en diskusion, og så må vi se, hvordan det kommer ind.«

3 kommentarer.  Hop til debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
11. april 2007 kl. 11:21

Jeg tror der er sneget sig en fejl ind i artiklen.

Folketingsbeslutning B 104 handler om uafhængig dansk udenrigspolitik.

Jeg formoder at der er tale om folketingsbeslutning B 103 om anvendelse af åbne standarder for software i det offentlige.

-- Vh. Georg

2
11. april 2007 kl. 10:56

Det kunne jo også være, at Holger K. Nielsen, som så mange andre politikere, faktisk var af den holdning, at medielicensen var en god ide.

Vi har i Danmark et licenssystem, der er beregnet på, at hvis man har mulighed for at modtage DR's kanaler, skal man også betale licens. Uanset om man gør brug af det. Sådan har det i mange år været for radio og tv, og sådan må det naturligvis også være for nye medier.

Hvis man mener, at det er urimeligt, er det ikke medielicensen, man skal angribe. I stedet må man angribe selve licenssystemet og f.eks. argumentere for, at DR skal finansieres over finansloven i stedet for via licens.

Det kan der så være en masse gode argumenter for at gøre, lige som der vil være argumenter imod. Men det er en helt anden sag.

1
11. april 2007 kl. 10:36

Det er da formildende at se, at Holger sidder lidt mindre passiv, end han gjorde, da han skrev under på medielicensaftalen.