Sander skal se på digital ungdomssignatur

Videnskabsminister Helge Sander (V) skal nu forklare, om det er muligt at indføre en digital ungdomssignatur, der skal bruges til at beskytte unge på nettet mod overgreb fra voksne.

Folketingets Videnskabsudvalg har bedt videnskabsminister Helge Sander (V) undersøge mulighederne for at indføre en digital ungdomssignatur, der blandt andet kan bruges i chatrum, så børn og unge vitterlig tjatter med andre børn og unge og ikke lokkes af voksne, der udgiver sig for at være på de tjattendes alder.

Ungdomssignaturen ? der også kaldes UngdomsID - kan også bruges til at sikre, at voksne ikke gives adgang til de populære chatrum for børn som eksempelvis i Arto.

Forlaget til en ungdomssignatur er fremsat af Rådet for større IT-sikkerhed, der dog nu frygter, at en kommende digital ungdomssignatur knyttes til de unges CPR-nummer.

»Med et UngdomsID kan chat-fora verificere alderen på børn og unge. Men hverken chat-fora eller andre serviceudbydere bør have adgang til børnenes CPR-numre. Rådet for Større IT-sikkerhed ønsker generelt at begrænse spredning af personrelaterede oplysninger for at undgå unødig overvågning og samkøring af oplysninger,« siger rådets formand, Christian Wernberg-Tougaard, i en henvendelse til pressen.

Som tidligere beskrevet på Version2.dk har blandt andet EDB Gruppen været ude med en løsning baseret på en digital signatur, som de unge har på en USB-nøgle, men Christian Wernberg-Tougaard mener dog stadig, at de foreslåede løsninger ikke lever op til de krav, som, Rådet mener, der bør stilles til en UngdomsID.

»Flere aktører har via pressen og over for Rådet gjort opmærksom på mulige teknologisk platforme, der kan øge chat-sikkerheden. Vi har imidlertid ikke set nogen forslag, der alene verificerer alderen. Vi kan se, at teknologien er til rådighed, men mangler handling, så konceptet bliver skruet rigtigt sammen - og så alle børn og unge, der ønsker det, hurtigt kan få et UngdomsID,« siger formanden for rådet videre i pressehenvenndelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Thomas Dybdahl Ahle

Det siger da vist alt om den offentlige digitale signatur, at de ikke engang overvejer bare at udvide denne til unge under 15.

I øvrigt er der da vist ingen grund til at tro, at ungerne skulle være bedre til at hemmeligholde deres signaturkode end deres artokode (som problemet jo netop er, at de ikke kan).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere