Sander skal forklare OOXML-konkurrence onsdag

Onsdag skal Helge Sander forklare Videnskabsudvalget, hvorfor han ikke vil fortælle Konkurrencestyrelsen, hvad de skal undersøge omkring brugen af ODF og OOXML i det offentlige.

Trods en beslutning fra et flertal af Folketingets partier afviser videnskabsminister Helge Sander (V) at fortælle Konkurrencestyrelsen præcist, hvad de skal undersøge omkring det offentliges anvendelse af de åbne dokumentformater ODF og OOXML i det offentlige.

Det mener i hvert fald Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der har bedt ministeren om at komme i samråd om spørgsmålet.

I strid med Folketingsflertal

Samrådet blev anmeldt i sidste uge og allerede på onsdag i denne uge skal Sander redegøre for, hvorfor han ikke vil blande sig i, hvad det er Konkurrencestyrelsen skal undersøge.

Ifølge Morten Messerschmidt ligger der en klar Folketingsbeslutning om, at Konkurrencestyrelsen skal inddrages i evalueringen af beslutningsforslag B103, der pålægger de offentlige institutioner at anvende åbne standarder i deres it-løsninger - herunder også de meget diskuterede dokumentformater ODF og det Microsoftstøttede OOXML.

Sander har i et brev til Videnskabsudvalget oplyst, at han ikke vil blande sig i, hvordan Konkurrencestyrelsen tilrettelægger sit arbejde, men vil overlade det til styrelsen selv at undersøge det, de finder nødvendigt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Rasmussen

At Sander ikke vil blande sig i, hvad konkurrencestyrelse skal undersøge, skyldes selvfølgeligt, at hvis Sander skal blande sig, vil tilrettelæggelsen af undersøgelsen foregå i fuld offentlighed, og ikke som nu i fuld hemmelighed. Fuld hemmelighed er den eneste måde hvorpå, Sander kan beskytte vennerne fra Vedbæk!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere