Sander presses yderligere i dokumentstrid

Videnskabsminister Helge Sander er under stigende pres i sagen om staten i fremtiden skal kunne understøtte et eller to åbne dokumentformater.

It-politisk ordfører i Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt er langt fra færdig med at få afklaret konsekvenserne af indførelse af to åbne dokumentformater i den offentlige sektor.

Han frygter, at konsekvensen af to formater kan blive et uoverstigeligt bøvl for både borgere og administration, når it-systemer og borgere skal gøres parate til at modtage flere fil-formater.

»Ministeren må snart komme ud af busken. Der er snart kun otte måneder til, at vi skal træffe en beslutning, og det bliver klarere og klarere, at det drejer sig om en beslutning om ODF eller OOXML,« siger Morten Messerschmidt til Version2.dk.

Ud over det kaos som borgerne og administrationen kan finde sig selv i er DF's it-ordfører også bange for, at valget af format kan få konkurrerncemæssige betydninger og få betydning for, hvilke tjenester og services, der bliver udviklet.

»Til forsvar for OOXML er, at det er vidt udbredt i den offentlige administration og til fordel for ODF taler, at man har at gøre med en standard, der er på 10 gange færre sider, hvilket betyder, at der er langt flere softwareleverandører, der vil være i stand til at håndtere den standard, og dermed hele tiden kunne byde ind med nye produkter. Med en standard som OOXML på 6000 sider er det meget svært at forestille sig, at softwareleverandører generelt kan konkurrere med de Microsoft-produkter, der anvendes i dag, så et valg kun af OOXML vil være en cementering af en monopoltilstand, som er helt usmagelig,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Deleted User

Uden at det skal handle om politik generelt, vil jeg dog indskyde at Messerschmidt muligvis er den politiker jeg er mest uenig med...Bort set fra lige i denne sag!!!

Så når jeg skriver "hatten af for Messerschmidt", er det i den grad noget jeg aldrig troede jeg ville skrive!!

Når en politiker har fattet hvad det drejer sig om. er der håb for resten!

  • 0
  • 0
#5 Anonym

Ja, man får næsten lyst til at få produceret en T-shirt med påskriften:

"Støt Messerschmidt, den eneste MF'er med forståelse for åbne standarder!"

Go' Week-end :-)

PS. Brug evt. noget at week-enden på at brygge på et godt forslag til T-shirt påskrift. Så ender vi på Rådhuspladsen med bannere og hele molevitten !

  • 0
  • 0
#6 Leif Lodahl

Jeg er bange for at det er en udbredt misforståelse, også blandt politikere. Det er ikke gået op for beslutningstagerne at begge formater (ODF og OOXML) er nye formater.

Videnskabsministeren er bange for at tage stilling, for så kommer det til at koste penge. Hvis han holder døren åben for Microsoft, så er der ingen der protesterer ("Der er ingen IT-chefer der er blevet fyret for at vælge Microsoft").

Men det er en misforståelse. Det kommer til at koste penge at indføre åbne standarder, uanset hvilket format der vælges.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere