Sander bøjer sig i sag om lukning af internet

Videnskabsminihster Helge Sander har nu bøjet sig for et enstemmigt Europaudvalg og bekræftet, at han vil arbejde for, at det ikke administrativt bliver muligt at spærre en internetforbindelse, som EU's ministerråd ellers har lagt op til.

Frankrig ønsker ny tele-lovgivning skal indeholde en mulighed for at spærre for eksempelvis fildelere, der spreder kopibeskyttet indhold på nettet.

De er kommet med et forslag om at lukke for en brugers internetforbindelse, hvis brugeren tre gange har forbrudt sig mod eksempelvis beskyttelsen af ophavsretten.

Men den går ikke, mener det danske Europaudvalg, der har støttet et ændringsforslag fra blandt andet Europaparlamentet, der fjerner forslaget fra Ministerrådets forslag.

Problemet har imidlertid været, at fungerende videnskabsminister Jacob Axel Nielsen (K) fejlagtigt kom til at love Europaudvalget, at ændringsforslaget, der har nummer 138, var medtaget i indstillingen. Derfor gav udvalget deres ja til, at ministervikaren kunne stemme for forslaget. Efterfølgende blev det klart, at ændringsforslag 138 ikke var omfattet af den danske indstilling, hvilket straks fik it-politisk ordfører Hanne Agersnap (SF) til at bede om et nyt hastemøde med ministeren.

Efter mødet sent onsdag eftermiddag kan en glad Hanne Agersnap meddele, at ministeren har lovet at arbejde ihærdigt for, at forbrugerne er beskyttede og ikke administrativt få lukket for internetforbindelsen.

»Det var et udmærket møde, vi havde. Ministeren lagde sig fladt ned og ville gerne have et styrket mandat til at arbejde for, at ændringsforslag 138 kommer ind i direktivforslaget, og det betyder, at vi har beskyttet forbrugernes ret til adgang til fri og uhindret adgang til internettet,« siger hun til version2.dk.

Hanne Agersnap forventer nu at de danske synspunkter indarbejdes i det endelige forslag, der senere vil komme til endelig behandling, men hun understreger samtidig, at indstillingen fra Europaudvalget har været, at udvalget forbeholder sig retten til at stemme nej til forslaget, hvis ændringsforslag 138 ikke er medtaget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere