San Franciscos it-chef dømt for password-gidseltagning

Frygt for fyring fik den netværksansvarlige for San Fransiscos bystyre til at lukke alle andre ude fra hele netværket i 12 dage. Det kan nu koste ham fem års fængsel, efter han er blevet dømt skyldig.

I 12 dage i juli 2008 var bystyret i San Francisco ude af stand til at få adgang til det fiber-backbone, som er rygraden i byadministrationens netværk. Den netværksansvarlige, Terry Childs, som havde designet netværket, nægtede nemlig at udlevere kodeordene.

Nu er Terry Childs blevet kendt skyldig i at have forhindret byen adgang til netværket, samt at have forårsaget et økonomisk tab på mere end 1,1 millioner kroner. Det skriver San Francisco Chronicle.

Sagen vakte stor opsigt, fordi den viste, at en enkelt person med ansvaret for opbygningen af en kritisk it-infrastruktur var i stand til at forårsage stor skade.

Terry Childs udleverede først adgangskoderne, da San Franciscos borgmester Gary Newsom personligt talte med Terry Childs i fængslet.

Terry Childs' magtposition i it-organisationen opstod i kraft af, at han er én af de forholdsvis få på verdensplan, der er certificeret som Cisco Certified Internetworking Engineer, CCIE. Samtidig var han den eneste, som stod som administrator for det fibernetværk, han havde designet.

Da han fik at vide, at hans chefer muligvis ville fyre ham, besluttede han at låse netværket og nægte at udlevere koderne. Ifølge San Francisco Chronicle er straframmen helt op til fem års fængsel, men da Terry Childs allerede har siddet fængslet i næsten to år, vil han formentligt blot skulle sidde få måneder i fængsel, efter strafudmålingen, som finder sted i juni.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere