San Francisco på vej til at bandlyse ansigtsgenkendelsesteknologi

Illustration: Pexels.com
San Francisco Board of Supervisors gør sig klar til at stemme for strammere regler, vedrørende hvilke data byens forskellige afdelinger må indsamle.

I San Francisco forbereder man et forslag til at begrænse myndighedernes mulighed for at overvåge og indsamle data om byens borgere. Der skal blandt andet stemmes om den såkaldte Stop Secret Surveillance bekendtgørelse.

Det skriver Engadget.com

San Francisco følger udviklingen fra regionerne Oakland og Santa Clara, der ligeledes ønsker flere begrænsninger for, hvornår og hvordan persondata benyttes af myndigheder.

San Francisco vil dog som de første tage skridtet videre og helt bandlyse brugen af ansigtgenkendelsesteknologi til overvågning af borgere.

I bekendtgørelsen fra San Francisco Board of Supervisors foreslår man, at myndigheder skal revideres årligt for at sikre, at dataindsamlingssystemer fungerer ordentligt, og at de udfører den sikkerhedsmæssige opgave, de er ansvarlige for. Men med netop ansigstsgenkendelsesteknologi påpeges det i bekendtgørelsen, at brugen af teknologien er for risikabel til, at det kan betale sig at tage den i brug.

»Tilbøjeligheden for ansigtsgenkendelsesteknologi til at bringe civile rettigheder i fare er for stor i forhold til formålets intention,« står der i bekendtgørelsen fra San Francisco Board of Supervisors.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert Agerholm

Hvilet omfang skal dette have? Offentlige steder? Offentlige myndigheder? Alle steder, også i butikker? osv osv.

Jeg tænker her f.eks. på Amazonøs butikker, hvor kameraer selv finder ud af hvad du køber. Der må givet vis ved indgangen ke en kobling mellem "betalings form" og "ansigts genkendelse". Vil et total nej tak til teknologien så betyde at Amazon ikke kan have en sådan forretning i SanFrancisco?

Jeg kan godt følge ideen med "total forbud", men man bør måske alligevel deffinere i hvilke områder og af hvem. Jeg ved ikke om det findes, men f.eks. ansigtsgenkendelse ved penge automater ville være meget praktisk, faktisk fille det lukke for stjålet kreditkort i forbindese med kontant udbetaling. Et 100% orbud synes jeg derfor er at gå for vidt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere