San Francisco overvejer at forbyde offentlig brug af ansigtsgenkendelsesteknologi

Illustration: artoleshko/Bigstock
Et lovforslag fra byrådsmedlem Aaron Perskin vil forbyde brug af ansigtsgenkendelsesteknologi fra offentlig side. Det kan gøre San Francisco til den første by i USA, der vil forbyde offentlige instanser at bruge teknologien.

San Francisco bliver måske den første by i USA til at forbyde brugen af ansigtsgenkendelsesteknologi i det offentlige. Det bliver resultatet, hvis lovforslaget introduceret af byrådsmedlem Aaron Perskin tirsdag bliver vedtaget.

Det skriver San Francisco Examiner.

Lovforslaget kommer efter en debat sidste sommer, da embedsmænd hos det offentlige transportsystem BART (Bay Area Rapid Transit) undersøgte mulighederne for at installere et overvågningssystem, som gjorde brug af teknologien.

Læs også: Amazon-ansatte i protest over software til masseovervågning: I strid med vores værdier

Bekymring om fordomsfulde algoritmer

Det er ikke første gang, ansigtsgenkendelse bliver et politisk emne i USA. I maj 2018 skrev en række medlemmer af Repræsentanternes Hus to åbne breve til Amazon angående deres salg af ansigtskendelsesteknologi til amerikansk politi.

Læs også: Politikere i USA bekymrede over Amazons potentielt racistiske overvågningsprogram

Fordi ansigtsgenkendelsesalgoritmer generelt gør brug af maskinlæring, er der bekymringer om, at algoritmerne via træningsdataene kommer til at overtage menneskelige fordomme.

Den bekymring udtrykkes også af Aaron Perskin.

»Vi ved, at ansigtsgenkendelsesteknologi, som har samme bias som dem, der udvikler den, fejlidentificerer ikke-hvide og kvinder uforholdsmæssigt ofte,« siger han til San Francisco Examiner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ditlev Petersen

Og kan efter 30 sekunder afvises med "det skal befolkningen ikke blande sig i" :-(


Hvilket alle politikere vil elske at gøre? Jeg er så naiv, at jeg ikke tror det. De vil måske mene det, men de kan ikke sige det offentligt. Så det kan blive spændende. Terrorargumentet kan måske bruges, men børneporno og pædofili-frygten vil være meget lidt relevant her. Så det spørgsmål er ikke tabt på forhånd.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize