San Francisco ved Silicon Valley er nervecentret for en stor del af den amerikanske – og verdens – tech-industri. Alligevel kæmper de med software, som ikke kan betjenes med mus, ikke kan vise nok relevante informationer på et enkelt skærmbillede, og oprindeligt er skrevet i Cobol.
Det skriver forretningsmediet Bloomberg.
På ejendomsvurderingskontoret i San Francisco gør man brug af et program, der kører på IBM’s AS/400-platform fra starten af 1980’erne, hvor diske var floppy, og det var en nyskabelse, at de var kommet helt ned på 3,5-tommer.
Indkøb af software kan være en politisk udfordring
Historien går igen på tværs af amerikanske byer, og det er ikke tilfældigt. Ifølge Bloomberg er det markant lettere for politikere, at opnå popularitet hos vælgerne ved at bruge penge på synlige infrastrukturprojekter som veje og broer, mens det politisk er mindre sexet at bruge penge på at opdatere gammel software.
Gammel software kan også blive hængene af andre årsager. For eksempel kan systemer være så kritiske og så gennemprøvede, at det betragtes som for dyrt, usikkert eller begge dele at skifte det ud.
I San Francisco har man efter fire års kamp fået bevilliget 36 millioner dollar til ny software og hardware til ejendomsvurderinger, som blandt andet kan prioritere sager, hvor langsom en sagsbehandling kan blive dyr. Designkravene skal være udformede til sommer.
Arbejder du også med software, der er så gammel, at det ikke kan betjenes med mus - eller hvor skærmbilledet er uddateret? Og er det nødvendigvis et problem? Skriv gerne i debatten

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.