San Francisco forpligter sig til at slutte samtlige borgere til et fiberoptisk netværk

Tech-hovedstaden på den amerikanske vestkyst har forpligtiget sig til at bygge en fiberoptisk infrastruktur, så samtlige borgere - rige som fattige - kan få adgang til højhastighedsinternet.

San Francisco vil som den første storby i USA slutte samtlige borgere og virksomheder til fiberoptisk netværk. Det skriver Wired.

Muligvis klinger det en anelse hult, når man tænker på, at San Francisco er en tech-metropol, hvor nogle af verdens største tech-firmaer har deres base.

Men faktisk har byen notorisk dårlig forbindelse til nettet, på trods af at det er der, hvor store dele af byens indbyggere tjener deres penge.

Comcast og AT&T er de primære udbydere i byen, men det har endnu ikke set ud til, at nogen af firmaerne har haft planer om at udvide og opgradere netværket i byen.

Derfor vil det heller ikke være op til dem at installere det, men de kan efterfølgende benytte netværket til at udbyde deres ydelser - en grundlæggende infrastruktur stillet til rådighed.

Samtidig vil byen støtte lavindkomstborgere til at tilslutte sig nettet, når det står klar. Altså skal alle borgere i San Francisco have adgang til højhastighedsforbinelse

Udbyggelsen af fibernettet forventes at koste i omegnen af 1,5 milliarder dollars (omkring ni milliarder kroner).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere