Samsungs Smart-watch prøvekørt: "Mest til folk, der bare skal have det for at have det"

Samsungs nyeste gadget sidder rundt om håndleddet. Men har du brug for et Smart-ur?

BERLIN Samsung har på årets IFA-messe skudt kampen om det kommende smartwatch-marked i gang. Det er lykkedes Samsung at komme konkurrenten Apple i forkøbet, da Cupertino-virksomheden også forventes at lancere et smartwatch inden for en overskuelig fremtid. Det samme gør blandt andet LG.

Illustration: Adam Fribo

Det er gået stærkt med ur-hypen, men nu hvor det er kommet, hvem skal så bruge det? Og hvad skal det bruges til? Det spurgte Version2 om, da vi fangede Claus Holm, der er country director for Samsung Danmark, til en snak om Samsung Galaxy Gear på IFA-messen i Berlin.

»Som det er nu, så er det jo mest til folk, der bare skal have det for at have det,« siger Claus Holm til Version2.

Samsungs smart-watch kan blandt andet bruges til at foretage opkald, men det er altså afhængigt af at være forbundet via bluetooth til en smartphone. Fra Samsung vel at mærke. Det virker nemlig kun, hvis man har en af samsungs high-end telefoner.

»Ja, altså det skal ikke erstatte telefonen, men mere ses som en partner til den. Hvis du for eksempel for en e-mail, men ikke gider at hive telefonen op af lommen. Så får du en notifikation på uret, og så kan du vurdere om det er vigtigt. Og hvis du så vil læse den på telefonen, så kommer den automatisk frem på telefondisplayet«, siger Claus Holm til Version2, og uddyber, at det ikke er muligt rent faktisk at læse e-mails på uret.

Samsung Galaxy Gear er udstyret med en 1,63” skærm med en opløsning på 320 x 320 pixel, og det har et 1,9 megapixel kamera i remmen, der kan optage video i HD. Det bliver tilgængeligt i løbet af september og kommer til at koste omkring 2.200 kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Christian Münster

Er der brugt tid og ressourcer på indbygget kamera i stedet for mere og bedre funktionalitet.

Stop nu med de små åndsvage kameraer i alle gadgets!!! Jeg kender ingen der bruger dem til noget seriøst og dem der gør, er typisk teenagere. Alle andre køber et ordentligt kamera, eller bruger det vi nu har fået tvunget ned over hovedet på telefonen.

Vi vil ikke ha kamera i alt! Brug tiden på noget vigtigere, f.eks. brugergrænsefladen.

  • 3
  • 0
Nikolaj Brinch Jørgensen

Man kan godt set at Samsung ikke lige er et design firma. Det er nok det grimmeste ur jeg nogensinde har set. Hold da helt op. Tænk at gå rundt med så stor en grim klods på armen. Følger der mon hvide tennis-sokker med i pakken?

Rigtige ure er iøvrigt analoge.

  • 1
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize