Samsungs nye tavle-pc'er: 4G - og tyndere end iPad 2

Samsung har annonceret to nye tavle-pc'er, der til dato er verdens tyndeste. Den ene får desuden 4G.

På telekom-messen CTIA Wireless i Orlando i USA har Samsung præsenteret to nye tavle-pc'er: Galaxy Tab 8,9 og 10,1. Skærmstørrelsen på de to nye tavler bliver ikke overraskende henholdsvis 8,9 og 10,1 tommer. Det skriver Samsung i en pressemeddelelse.

De to nye modeller vil blive udstyret med Android Honeycomb 3.0, og Samsung meddeler, at Galaxy Tab 8,9 som den eneste af de to nye modeller vil kunne købes med 4G-understøttelse på det nordiske marked.

De to nye medlemmer af Samsungs tavlefamilie har en tykkelse på bare 8,6 millimeter. Dermed er de 0,2 millimeter tyndere end Apples iPad 2, der måler 8,8 millimeter, og dermed indtager de nye Samsung-tavler førstepladsen som tyndeste tavle-pc på markedet.

Begge tavle-pc'er vil blandt andet være udstyret med en 1 GHz dual-core processor, kamera på for- og bagsiden, bluetooth 3,0 og USB 2,0.

Galaxy Tab 10,1 blev første gang præsenteret på Mobile World Congress i Barcelona.

Samsung meddeler, at Galaxy Tab 10,1 vil være at finde i butikkerne i juni måned, og at Galaxy Tab 8,9 vil udkomme i det sidste halvår af 2011.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (31)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mark Gjøl

Det er selvfølgelig altid rart at se hvad fremtiden bringer, men vi sammenligner et produkt der er i butikkerne nu med et der først kommer ud om et par måneder.

Det er også interessant, at jagten på at gøre alting tyndere har medført at kameraet siden MWC er gået fra 8Mpixel til 3. Lidt ærgeligt, hvis man gerne vil have et ordentligt kamera, men er ligeglad med et par millimeter i tykkelsen.

 • 0
 • 0
#3 Martin Bøgelund

De to nye medlemmer af Samsungs tavlefamilie har en tykkelse på bare 8,6 millimeter. Dermed er de to millimeter tyndere end Apples iPad 2, der måler 8,8 millimeter,

Jada, 2 millimeter tyndere... plus/minus en sjat...

 • 0
 • 0
#7 Michael Lykke

Synes nu ikke det er den store skam at kameraet er faldet til 3mpix. I forvejen er hele konceptet med et bagvendt kamera en gimmick og formentligt ikke noget der vil blive brugt af ret mange mennesker. På samme måde som at have en traditionel telefon i den første Galaxy tab også var ren gimmick.

Med det sagt så bliver det spændene at se hvordan de her tablets er i brug når de kommer på markedet. Tyder på det bliver det første bud på en ordentlig konkurrent til iPad'en hvilket også var på tide.

Det bliver et spændene tablet år :)

 • 0
 • 0
#9 Thomas Volden

Jeg var også hooked på Samsung Galaxy Tab 10,1, men så en nyhed om at Samsung ville implementere deres eget grafiske brugerinterface software oven på Honeycomb systemet...

Jeg har nogle Samsung produkter i huset og kan kun sige at deres hardware er genialt, men deres software er så hul i hoved. - Svare sig lidt til at få sig en trofæ-kone, hun ser godt ud så længe munden forbliver lukket.

... Så på grund af dette vil jeg vente og se, og måske hoppe over på Archors, når den kommer med Honeycomb.

Samsung gør os alle en tjeneste, hold op med at lav software.

 • 0
 • 0
#17 Jesper Poulsen

Synes nu ikke det er den store skam at kameraet er faldet til 3mpix. I forvejen er hele konceptet med et bagvendt kamera en gimmick og formentligt ikke noget der vil blive brugt af ret mange mennesker.

Man taber bare en del af markedet. Sådan en tab er jo et genialt værktøj for teknikeren i marken der har brug for at lave fotodokumentation - med et ordentlig kamera indbygget behøver han ikke at slæbe et kamera med sig.

Jeg har ofte brugt min egen telefon til lign. fotodokumentation, netop fordi den har et godt og velopløst kamera.

 • 0
 • 0
#20 Morten Winther

Gad vide om dem der mener at bagvendt kamera er overflødig overhovedet har brugt en tavlecomputer over længere tid.

Jeg ville da gerne kunne tage billeder af noter, tavler mm til møder, se fede augmented reality app (navigation i byer), vise hvad jeg ser til video konference osv.

 • 0
 • 0
#21 Michael Lykke

Man taber bare en del af markedet. Sådan en tab er jo et genialt værktøj for teknikeren i marken der har brug for at lave fotodokumentation - med et ordentlig kamera indbygget behøver han ikke at slæbe et kamera med sig.

MEd tanke på hvor lavt på listen et kamera er som salgsparameter ved køb af en tablet så er der nok ikke tale om noget tab i målbar størrelse. Kameraet er ganske enkelt bare ikke grunden til folk vælger en tablet - Folk har allerede lommekameraer og telefoner med gode kameraer og at holde en 10" tablet stille mens man forsøger at tage et billede grænser næsten til det tåbelige. Det eneste punkt hvor man kan argumentere for at et bagvendt kamera kan være brugbart er til digitalisering af fx notater og den slags.

Som du selv siger, så bruger du ofte din telefon netop fordi den er uendeligt meget mere handy og brugbar til det formål end en 10" tablet.

 • 0
 • 0
#23 Michael Lykke

Det er omtrent så handy at jeg tager billedet og smider det ind i Evernotes og så har jeg det automatisk både på min iPad og alle mine almindelige computere.

Men som jeg også siger - Til at tage billeder af notater er nok det eneste der giver mere eller mindre mening med det indbyggede kamera og her kan du formentligt fint klare dig med de 3mpix.

 • 0
 • 0
#26 Morten Winther

Har ikke sagt det er en primær salgsparameter, men der er en grund til at Facetime står øverst med fed på Apples side. Dermed ikke langt nede på listen som du skrev.

tydere.lettere.hurtigere.Facetime.SmartCovers.10-timersBatteri

Hvis der var kommet en iPad 2 uden kamera ville folk mene at Apple sov i timen.

 • 0
 • 0
#27 Michael Lykke

Jeg er slet ikke i tvivl om at Apple bruger det som en salgsparameter - Alt andet ville være mærkeligt når det nu er noget nyt i iPad 2. Det jeg mener er at jeg tror det står langt nede på folks liste over årsager til de køber en iPad 2. Jeg tror at det er en kombination af at folk nu har forstået at tablet konceptet ikke bare er en døgnflue og vil med på vognen og i den sammenhæng er den helt store parameter netop hvad den kan bruges til plus at den er tynd/let og har lang batteritid. At den har kamera tror jeg rangere langt nede på listen og mere bare ses som "jeg ved ikke hvad jeg skal bruge det til, men det er fint nok".

I øvrigt omtalte jeg det bagvendte kamera som primært en gimmick - Front kameraet giver mere meningn netop i form af Facetime, Skype og lign. At jeg så stadigvæk tror det ligger langt nede på lusten er en helt anden sag - Den primære årsag til at købe en tablet er ikke som webcam - Det er produktet alt for dyrt til, men folk siger ikke nej til at det er der som en ekstra mulighed.

 • 0
 • 0
#29 Jesper Poulsen

Teknikeren i marken har helt sikkert en telefon med et bedre kamera anyway.

Det er 2 enheder. Det er ikke alle steder der er plads til at fedte rundt med 2 enheder. Og billedet skal stadig ind i pad'ens software.

Hvis pad'en skal udover gadget-status, så skal der være bedre integration med virksomheder - også de tekniske.

Indtil da er det kun en gadget.

 • 0
 • 0
#30 Jesper Poulsen

En tavle erstatter intet lomme eller SLR kamera.

Nej, ikke med et skodkamera indbygget.

Hvis jeg står med et stykke testudstyr, hvor alt ligner en fuglerede og hvor dokumentation er en by i Sibirien, så tager jeg et billede så jeg ved hvordan det så ud til at starte med. Hvis jeg havde mulighed for at tage et billede i høj opløsning og kunne sidde og kigge på det som jeg bevægede mig ind i virvaret, så gjorde jeg det. Indtil nu må jeg "nøjes" med skærmen på min mobiltelefon...

 • 0
 • 0
#31 Jakob Damkjær

http://www.businessweek.com/technology/content/mar2011/tc20110324_269784...

Google says it will delay the distribution of its newest Android source code, dubbed Honeycomb, at least for the foreseeable future.

Se det er kosmisk humor og hvis man så læser det her tweet

https://twitter.com/Arubin/status/27808662429

så er det svært ikke at trække lidt på smilebåndet =)

Google er nu blevet ligesom 7eleven butikken på amagerbrogade ude i nærheden af 5øren... De har faktisk ALTING inklusive lukket...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere