Samsungs nye smartwatch får 3G forbindelse over eSIM

En ny industristandard for simkort-løse enheder er udviklet og klar til at blive taget i brug fra næste måned.

I dag blev der annonceret en ny fælles standard for eSIM teknologi til smartwatches, fitnessbands og tablets. Det skriver GSMA foreningen, som er et samarbejde mellem forskellige virksomheder i branchen.

I samme forbindelse annoncerede Samsung, at deres Gear S2 med sin 3G forbindelse bliver det første smartwatch på markedet, der er kompatibel med den nye GSMA standard.

Det skal dermed være muligt at forbinde sit ur til mobilnetværk uden en telefon.

Standarden kaldes 'Remote SIM Provisioning', og til sommer vil en tilsvarende eSIM teknologi være klar til smartphones, men GSMA udtaler selv, at de ikke er ude på at udfase alle SIM kort.

»Dette initiativ har ikke som mål er erstatte alle SIM kort på markedet, men er designet til at hjælpe brugere med at forbinde flere enheder gennem samme mobilabonnement. Dette vil også hjælpe udviklere af mobilteknologi til at satse på mindre og lettere produkter,« skriver GSMA i deres pressemeddelelse.

Apple har allerede produceret iPads, der er kompatible med eSIM teknologien, så Samsung Gear S2 bliver ikke det første produkt på markedet inden for genren, men det er alligevel et vigtigt skridt fremad især pga. opbakningen fra resten af teknologi og teleindustrien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017