Samsungs nye smartwatch får 3G forbindelse over eSIM

En ny industristandard for simkort-løse enheder er udviklet og klar til at blive taget i brug fra næste måned.

I dag blev der annonceret en ny fælles standard for eSIM teknologi til smartwatches, fitnessbands og tablets. Det skriver GSMA foreningen, som er et samarbejde mellem forskellige virksomheder i branchen.

I samme forbindelse annoncerede Samsung, at deres Gear S2 med sin 3G forbindelse bliver det første smartwatch på markedet, der er kompatibel med den nye GSMA standard.

Det skal dermed være muligt at forbinde sit ur til mobilnetværk uden en telefon.

Standarden kaldes 'Remote SIM Provisioning', og til sommer vil en tilsvarende eSIM teknologi være klar til smartphones, men GSMA udtaler selv, at de ikke er ude på at udfase alle SIM kort.

»Dette initiativ har ikke som mål er erstatte alle SIM kort på markedet, men er designet til at hjælpe brugere med at forbinde flere enheder gennem samme mobilabonnement. Dette vil også hjælpe udviklere af mobilteknologi til at satse på mindre og lettere produkter,« skriver GSMA i deres pressemeddelelse.

Apple har allerede produceret iPads, der er kompatible med eSIM teknologien, så Samsung Gear S2 bliver ikke det første produkt på markedet inden for genren, men det er alligevel et vigtigt skridt fremad især pga. opbakningen fra resten af teknologi og teleindustrien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017