Samsungs nye smartwatch får 3G forbindelse over eSIM

En ny industristandard for simkort-løse enheder er udviklet og klar til at blive taget i brug fra næste måned.

I dag blev der annonceret en ny fælles standard for eSIM teknologi til smartwatches, fitnessbands og tablets. Det skriver GSMA foreningen, som er et samarbejde mellem forskellige virksomheder i branchen.

I samme forbindelse annoncerede Samsung, at deres Gear S2 med sin 3G forbindelse bliver det første smartwatch på markedet, der er kompatibel med den nye GSMA standard.

Det skal dermed være muligt at forbinde sit ur til mobilnetværk uden en telefon.

Standarden kaldes 'Remote SIM Provisioning', og til sommer vil en tilsvarende eSIM teknologi være klar til smartphones, men GSMA udtaler selv, at de ikke er ude på at udfase alle SIM kort.

»Dette initiativ har ikke som mål er erstatte alle SIM kort på markedet, men er designet til at hjælpe brugere med at forbinde flere enheder gennem samme mobilabonnement. Dette vil også hjælpe udviklere af mobilteknologi til at satse på mindre og lettere produkter,« skriver GSMA i deres pressemeddelelse.

Apple har allerede produceret iPads, der er kompatible med eSIM teknologien, så Samsung Gear S2 bliver ikke det første produkt på markedet inden for genren, men det er alligevel et vigtigt skridt fremad især pga. opbakningen fra resten af teknologi og teleindustrien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017