Samsungs Google-mobil Nexus S kommer til Danmark til marts

Samsung Nexus S med Android 2.3 kommer til Danmark i begyndelsen af marts. Det bliver dog uden Samsungs AMOLED-skærm men i stedet en almindelig LCD-skærm.

Den første mobiltelefon med Android 2.3 kommer på markedet i Danmark i begyndelsen af marts. Det oplyser Samsung i en pressemeddelelse. Telefonen er den nye Google-mobiltelefon Nexus S, som blev lanceret i blandt andet USA kort før jul.

Ifølge Samsung bliver den danske model dog uden Samsungs Super AMOLED-skærm. Samsung oplyser, at selskabet ikke har kunnet producere skærmene i tilstrækkeligt tempo. Derfor kommer Nexus S nu i en version med en LCD-skærm på visse markeder og altså også i Danmark.

Samsung lancerede dets Super AMOLED-skærm sidste år i Galaxy S-serien, som er udkommet i flere varianter verden over.

Google stoppede sidste år salget af selskabets særlige Android-mobiltelefon Nexus, som var fremstillet af HTC. Denne gang er Google skiftet til Samsung, der sammen med HTC og Sony-Ericsson er blandt de producenter, der har satset mest på Android-platformen.

Nexus bliver formentligt også den første på det danske marked med indbygget radiochip til såkaldt Near Field Communication, NFC, som skal gøre det muligt at anvende telefonerne til eksempelvis mikrobetalinger eller med elektroniske låse.

Prisen bliver ifølge Samsung 4.700 kroner, og telefonen vil være i butikkerne i den første uge i marts.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Kristian Dalgård

Der mistede de lige mig som kunde i Danmark - havde ellers glædet mig.

Nogen der ved hvad man går glip af, hvis man køber den i udlandet? Jeg ville have købt den gennem mit almindelige teleselskab, men hvad er forskellen? Kan man få alle de danske dele som tilvalg/tilkøb?

 • 0
 • 0
#7 Jens Schumacher

Skærmen er altid helt flad på nexus s. Det er bare glasset foran skærmen der er slebet så det buer en smule. Så man får sin buede skærm. LCD og AMOLED er ligegyldigt i den sammenhæng.

Fun fact om glasset. Samsung bruger noget glas der nemmere risses på nexus s end på galaxy s fordi det såkaldte "gorilla glass" som bruges på galaxy ikke kunne fremstilles pænt med den bue som åbenbart er så vigtig :-/

 • 0
 • 0
#8 Deleted User

Jeg havde fået indtrykket at det også var selve AMOLED'en der buede, ellers ser det jo helt åndssvagt ud andre steder end i midten når man trykker.

Generelt virker Galaxy S som en overlegen telefon, så den er ikke noget jeg ville gå så meget op i...

 • 0
 • 0
#9 Troels Liebe Bentsen

Jeg er den ikke så lykkelige ejer af en Nexus S(købt i UK) som jeg har haft i snart en måned, telefonen har nemlig en række små fejl, fx genstarter den ved opkald på meget mere end 10 min, hvilket er en kendt fejl som blev lovet fixet for ca. 2 uger siden.

http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=13674

Så er opkalds kvaliteten heller ikke noget der imponere og langt under min gamle HTC hero.

Jeg håber på at det hele kan fixes med Software updates, men set i lyset af at Google og Samsung ikke kan få fingeren ud med en release date for hvornår et så kritisk problem som at den genstarter ved lange opkald bliver løst, ser det ikke alt for positivt ud.

Galaxy S havde også problem med GPS'en i et halvt år før det blev fixet. Jeg ville nok undgå Samsung indtil de har styr på kvaliteten.

 • 0
 • 0
#11 Ove Andersen

Nu tror jeg ikke I skal tage priserne alt for alvorligt - syntes efterhånden salgspriser der normalt sættes for telefoner (især fra Samsung) er langt højere end den faktiske pris bliver, når de kommer på markedet.

Samsungs Galaxy Tab skulle (2. sep.) også koste 7.000 kr.når den kom til Danmark [1].

Senere (27. okt.), ved frigivelse, var den faktiske pris 5.899 kr.[2].

Og nu koster den fra 3.840 kr. [3], altså kun godt halvdelen.

Så det med priser skal man ikke rigtigt tro på, heller ikke på V2.dk ;)

[1] http://www.version2.dk/artikel/16075-samsungs-android-tavle-pc-kommer-ti...

[2] http://www.version2.dk/artikel/16745-foerste-tavle-pc-rammer-danmark-sam...

[3] http://www.mobilpriser.dk/mobiler/sog/?level=PB&radioOnline=1&search=1&x...

 • 0
 • 0
#12 Jens Schumacher

Jeg havde fået indtrykket at det også var selve AMOLED'en der buede, ellers ser det jo helt åndssvagt ud andre steder end i midten når man trykker.

Generelt virker Galaxy S som en overlegen telefon, så den er ikke noget jeg ville gå så meget op i...

Det er også nemt at få det indtryk... For Google og samsung gør alt for at få folk til at tro at selve panelet er buet uden direkte at sige det. Men både iFixit og cnet har splittet den ad og siger samstemmende at det bare er glasset der er buet. Selve panelet er helt normalt.

Hvis du lægger mærke til det så skriver hverken google eller samsung nogen som helst steder at selve panelet er buet. Nej nej det er skærmen der er buet... bah...

 • 0
 • 0
#13 Michael Thomsen

Jeg mener at have set hos Corning, at de godt kan producere buet gorilla glass(TM). Men bortset fra det er der vel ingen, som siger, at Samsung ikke bare bruger noget hårdført glas fra en anden producent?

Iøvrigt skulle jeg mene, at det buede glas i sig selv hjælper med at mindske risikoen for ridser. Der er i hvert fald ingen på min efter en måneds almindeligt brug.

 • 0
 • 0
#14 Michael Thomsen

Nogen der ved hvad man går glip af, hvis man køber den i udlandet?

Du går glip af den høje danske pris :-)

Den har ikke indbygget dansk keyboard; men slide-it har, og det køber man vel alligevel?

Og jeg har hentet en app, så location kan skiftes til US/DK, så den stadigvæk taler engelsk; men har danske telefonnumre, uger starter med mandag etc.

Jeg har ikke haft nogle reboot problemer, og lydkvaliteten er bedre end min gamle nokia.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere