Samsung vil stoppe salget af iPhone 4S i Japan og Australien

Patentkrigen mellem Apple og Samsung optrappes. Nu er turen kommet til iPhone 4S, som Samsung vil have stoppet salget af.

Samsung Electronics søger at stoppe salget af Apples nye iPhone 4S i Japan og Australien, hvilket puster til ilden i den verserende patentkrig mellem Samsung og Apple.

Læs også: Samsung ændrer på Galaxy-telefoner for at kunne sælge dem i Holland

Samsung har også anmodet retten i Japan om at få forbudt Apple's iPhone 4 and iPad 2, og mobilgiganten har allerede anmodet om et salgsforbud af iPhone 4S i Frankrig og Italien.

Den seneste udvikling i striden kommer efter, at retten i Australien i sidste uge afsagde en midlertidig dom, der forbyder Samsung at sælge sine Galaxy Tab tavle-pc’er. Anmodningen om forbuddet var begæret af Apple, og Apple har således vundet en midlertidig sejr over Samsung.

Læs også: Samsung kræver fogedforbud mod iPhone 4S i Frankrig og Italien

Samsung proglammerede øjeblikkeligt, at virksomheden vil anke dommen.

»Vi svarer aktivt på den juridiske slagsmål med Apple,« udtalte en talsmand, James Chung, fra Samsung, skriver Washington Street Journal.

I sidste uge led Samsung endnu et nederlag, da mobilgigantens anmodning om at få stoppet salget af Apples produkter i Nederlandene blev afvist af en hollandsk domstol.

Dette er formentligt grunden til, at Samsung nu svarer igen og går benhårdt efter Apples nye iPhone 4S.

Læs også: Samsung slår igen: Vil forbyde salg af iPhone og iPad i Holland

Søgsmålet i Japan beror på, at Samsung mener, at Apple overtræder nogle teknologi- og brugergrænseflade-patenter. I Australien handler den juridiske sag om, at Apple ifølge Samsung overtræder patenter relateret til standarder indenfor trådløs telekommunikation.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jakob Damkjær

" I Australien handler den juridiske sag om, at Apple ifølge Samsung overtræder patenter relateret til standarder indenfor trådløs telekommunikation."

I mangler at oversætte sætningen "Som er belangt med FRAND begrænsninger og derfor er det meget usandsyneligt at den retssag vil resultere i et fogedforbud" som sagen i Holland har vist.

Desuden så er der en umidelbar gevinst ved Apples succes ved domstolene:

Fra Sidney Morning Herald:
"Samsung has been forbidden by Federal Court Justice Annabelle Bennett from selling or marketing the device in Australia until a full hearing in its patent infringement case with Apple, which isn't expected to take place until next year."

Så forbudet mod salg og marketing er i effekt over julen...

 • 2
 • 4
Venligst Slet Min Bruger

Til gengæld er der dette:

"However, Summerfield says the court has not found that the two patents are certainly infringed or that Apple's touchscreen patent is valid. These will be considered at the final hearing, likely next year, which will essentially determine whether to make the temporary injunction on the Galaxy Tab 10.1 permanent and whether Samsung is liable for damages."

Jeg undrer mig dog stadig over, at en biolog som dig tilsyneladende er patent-ekspert. Når du skriver: "I mangler at oversætte sætningen "Som er belangt med FRAND begrænsninger og derfor er det meget usandsyneligt at den retssag vil resultere i et fogedforbud" som sagen i Holland har vist.", så må du vel have noget at basere det på?

 • 3
 • 2
Jakob Damkjær

Jeg undrer mig dog stadig over, at en biolog som dig tilsyneladende er patent-ekspert.

Jeg har aldrig sagt jeg var biolog, jeg er cand.agro af grund uddannelse og jeg er ikke i tvivl over at du ofte undre dig. Det er det første trin på vejen til forståelse og jeg håber du en dag vil opleve dette fenomen, det kan klart anbefales.

Retsagen i Holland er den hvor Samsungs krav om fogedforbud mod Apples produkter blev underkendt af dommeren netop med begrundelse i at patenterne samsung mener er overtrådt er begrænset med FRAND betingelser.

Jeg er frygtelig ked af at jeg ikke inkluderede et link, men kun inkludere en tekst reference. Du ville alligevel ikke acceptere hvilken som helst referance som jeg inkluderede det eftersom du har besluttet dig for at jeg patenterligt tar fejl. Derfor tror jeg faktisk at jeg for fremtiden ikke vil inkludere links på din foranledning, så du selv bliver nød til at orientere dig om emnet, før du kan skrive at jeg tar fejl.

Jeg vil dog henvise dig til en glimrende webside der hedder google.dk, hvor du som ved magi kan finde websites på nettet ved at indtaste et par enkelte søgeord.

CAVEAT EMPTOR: Dog husk på at den måde hvorved søgefeltet står i midten af skærmen er patenteret så hvis du har en ideologisk holdning om ikke at benytte patent indsyltede websites og tjenester så bør du nok undgå www.google.dk... og næste gang du more dig over en google doodle så husk at det næsten er afgudsdyrkelse da det også er patent beskyttet (U.S. Patent 7,912,915) den måde hvorved de opfindsome omtegninger af googles logo benyttes til at trække brugerene ind på søgetjensten... Desuden er googles pagerank algoritme også patent indsyltet (U.S. Patent 6,285,999)...

Husk det næste gang du går ind på en website der promovere software patenter ved at medvirke i googles analytics /pagerank netværk... Så hvis du mener at software patenter skader inovation og universet generelt så husk at undgå at søge på google og at bruge websider der samarbejder med google pagerank... det er patenteret... (hmm hvor er HTML5 taget for kosmisk humor...)

/Jakob Ph.D - cand.agro

 • 1
 • 4
Venligst Slet Min Bruger

Jakob:

Du flamebaiter godt nok.. men lad gå da:

Jeg har aldrig sagt jeg var biolog, jeg er cand.agro af grund uddannelse og jeg er ikke i tvivl over at du ofte undre dig. Det er det første trin på vejen til forståelse og jeg håber du en dag vil opleve dette fenomen, det kan klart anbefales.

Hvilket fænomen? At blive cand.agro? Ok - ikke biolog, men landmand så. Potato, potato.

Retsagen i Holland er den hvor Samsungs krav om fogedforbud mod Apples produkter blev underkendt af dommeren netop med begrundelse i at patenterne samsung mener er overtrådt er begrænset med FRAND betingelser.

... I Holland ja. Snakkede vi ikke Australien? Hvornår er du blevet ekspert i Australsk patentlovgivning? Når du kan udtale, at det er "meget usandsynligt", så må du vel have noget at bakke det op med.

Du ville alligevel ikke acceptere hvilken som helst referance som jeg inkluderede det eftersom du har besluttet dig for at jeg patenterligt tar fejl. Derfor tror jeg faktisk at jeg for fremtiden ikke vil inkludere links på din foranledning, så du selv bliver nød til at orientere dig om emnet, før du kan skrive at jeg tar fejl.

Jeg har ikke skrevet, at du tager fejl. Og er det ikke lidt sølle at blive pigesur, fordi jeg ikke tager dine ord for gode varer? Du er jo mere farvet, når det kommer til Apple end de fleste herinde er, når det kommer til Linux - og det siger alligevel en hel del.

Hvis du ikke kan dokumentere dine påstande, så sig det dog, istedet for at blive fornærmet.

langt afsnit om google

Hvad er din poitne? Hvad er relevansen?

Jeg synes det er pudsigt, at et ganske simpelt spørgsmål (lettere omformuleret: Hvad baserer du din udtalelse på?) får dig til at gå i selvsving og snakke udenom og fable om Google og deres patenter istedet for at svare på spørgsmålet. Er det fordi du ikke kan?

I øvrigt - jeg har intet imod at stole på folk, når jeg har erfaring for, at de taler sandt og ved hvad de snakker om. Men det er få dage siden, hvor du med stor alvor i stemmen proklamerede, at den HELT store forskel på "Ultrabooks" og Macbook Air skam var, at i Macbook Air sad der absolut IKKE low-voltage Sandy-Bridge CPU'er (det gør der). Der er absolut ingen skam i at tage fejl, være forkert på den eller komme til at forsnakke sig - men når man samtidig smører det ind i arrogance og nedladenhed, så knækker filmen.

Summa summarum - kan du bakke dine påstande op, eller er det varm luft?

 • 5
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere