Samsung ville mørklægge farlig produktionsfejl

Samsung forsøgte at få en bruger til at fjerne en video på Youtube, der dokumenterer, at strømporten på en Galaxy S4 er smeltet som følge af overophedning af opladerstikket. Det fik kunden til at lave en ny video om trusselsbrevet fra Samsung.

Med over 700.000 visninger på bare fem dage har Youtube-brugeren ‘Ghostlyrich’ stukket en ordentlig kæp i hjulet på Samsungs PR-maskine, da han valgte at offentliggøre mobilproducentens brev til ham i en video. Det skriver tech-sitet Neowin

Samsung havde reageret på Ghostlyrich’s oprindelige video, hvor en tydeligt brændt og smeltet Galaxy S4 er i centrum som dokumentation for, at telefonen overophedede under opladning. Kort efter denne video gik sin sejrsgang, modtog den forurettede Samsung-kunde et brev, der instruerede ham i at fjerne videoen.

Ifølge ‘Ghostlyrich’ opfordrede selskabet ham oven i det til at underskrive et juridisk dokument, der forbød ham at tale højt om defekten imod at få ombyttet sin telefon. Det blev han altså så vred over, at han lavede endnu en video og offentliggjorde brevet på Pastebin.

Ifølge den forurettede selv handler sagen fra hans side om at gøre opmærksom på en potentiel livsfarlig defekt i Samsungs Galaxy S4-telefoner, og han refererer blandt andet til eksempler, hvor telefonen var skyld i, at hele lejlighedskomplekser brændte ned.

En hurtig Google-søgning bekræfter, at hændelsen ikke har været et enkeltstående tilfælde. Og hvad angår Samsungs damage-control, så har nyheden om forsøget på mørklægning allerede spredt sig på adskillige nyhedssider på nettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Morten Poulsen

Ja store virksomheder helt uden Etik, men den kan man jo selv bruge når man køber sine nye produkter. Om man har lyst til at støtte sådan en behandling
af arbejder og køber.


Problemet bliver nok at finde smartphone-producenter som IKKE gør præcis det. Apple og Samsung er meget i vælten, men mon ikke blot det er fordi de er de største, og dermed mest interessante at skrive om. Det ville komme bag på mig om HTC, Sony, Huawei, Asus etc etc er stort bedre når det kommer til stykket.

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize