Samsung vil forbyde salg af Apple-produkter

Illustration:
Samsung sagsøger Apple for produktkopiering og vil have Apple-produkter taget af hylderne i USA. I april sagsøgte Apple Samsung for samme forseelse.

Samsung har anklaget Apple for produktkopiering og har indgivet en klage over Apple til den internationale handelskommission, ITC, for at få stoppet salget af Apple-produkter i USA. Det skriver Wall Street Journal.

Samsungs klage er et modangreb på Apple, som tidligere har sagsøgt Samsung for at kopiere designet fra iPad og iPhone i Samsungs tavle-pc'er og mobiltelefoner. Nu ser det altså ud til, at Samsungs strategi er at bekæmpe Apple ved at give igen af samme skuffe.

»At have retssager kørende i så mange lande lige fra begyndelsen er den bedste måde at beskytte sine patenter på,« udtaler Jong Sang-jo, en juraprofessor ved Seoul National University, om Samsungs taktik.

Den første strid begyndte i april, hvor Apple sagsøgte Samsung. Hvis Apple får medhold i den oprindelige sag, vil det begrænse Samsungs mulighed for at sælge tavle-pc’er og smartphones i USA, der er Samsungs største marked.

Apple anlagde endnu en sag mod Samsung i Sydkorea i sidste uge og beskyldte Samsung for de samme produkt-kopierings-forseelser som tidligere, men også for at overtræde nogle af Apples tekniske patenter.

Med det seneste sagsanlæg i USA har Samsung nu modsagsanlæg mod Apple kørende i både Californien, Sydkorea, Japan, Tyskland, Italien og Storbritannien.

Grunden til, at striden mellem de to mobil-producenter er interessant, er, at Apple er en af de største aftagere af Samsung-komponenter til mobiltelefoner, for eksempel skærme og chips.

Derfor spekulerer markedsanalytikere på, om Apple er ved at afslutte aftager-forholdet med Samsung, men udfordringen for Apple bliver at finde en ny leverandør der kan levere samme store mængde chips til samme lave pris, som Samsung.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Henrik Nielsen

Kan det være tilfældigt udvalgte lande? Er det ikke noget med, at Samsung holder til i Sydkorea og derfor også har en meget stor markedsandel dér.

Sjældent har jeg da set noget så nederdrægtigt, - ofte fra Apples side af.

Og det er ikke fordi, jeg synes det er i orden at kopiere "andres" design og patenter, men jeg tror ikke, at der er nogen, som forveksler en Samsung-pad med en iPad, forskellen er der, og alligevel, så er den måde Samsung "svarer" tilbage på faktisk på grænsen til det barnlige.

Igen på den tredje side tror og håber jeg på, at Apple snart får sig en ordentlig skider internationalt set pga. monopol på iOS-fronten, MacOSX-fronten (de kan kun køre på Apple-enheder), at Apple skal godkende det hele pedantisk førend det baner sin vej ind i App-store. (sidstnævnte er for mig sådan set fint nok, hvis bare der var andre alternativer en det patenterede "App Store" - ganske almindelige ord sat sammen og patenteret, men det er jo desværre ikke kun Apple, som gør dét nummer. [...]

Jeg ser heller ikke noget problem i, at apps bliver afvist fordi de er af teknisk ringe kvalitet, men at afvise et app, fordi det indeholder nyheder om .. Android forekommer mig også i dette tilfælde som noget af ypperste nidkær- og nederdrægtighed.

 • 0
 • 0
Mads Vanggaard

Så i bund og grund er du træt af Apple - er følgende en fair opsummering af dit indlæg?

Apple er onde fordi de går efter Samsung i de lande hvor det gør ondt på Samsung Apple har været onde mange gang Selvfølgelig må man ikke lave noget ulovligt, men jeg synes hellere ikke Samsung har hellere ikke gjort det Jeg håber på at verden er ond imod Apple fordi de gør noget jeg ikke kan lide Det er lidt OK det Apple gør, men når de gør det imod Android så er det for ondt

Cool - hvad mener du så om artiklens indhold?

 • 0
 • 0
Jakob Damkjær

Multinationale gigant virksomheder... at observere dem ud fra et antroposofisk synspunkt giver ingen mening...

Apples juridiske afdeling mente at der var grund til at sagsøge Samsung... hvis de ikke gør det så ville det fakta komme frem i Apples redegørelse til deres aktie ejere... hvis Apple (og som følge heraf Samsungs modsøgsmål) IKKE sagsøgte Samsung ville de meget kort tid efter den redegørelse blive sagsøgt af deres (Apples) aktie ejere... for at de ikke gjorde det.

Det har intet med nederdrægtighed at gøre eller nogens ego eller personlige mening at gøre... det har noget at gøre med penge og at beskytte ens rumpe mod fremtidige dyre søgsmål (og for Samsung at minimere hvor dyr et eventuel dom eller forlig med Apple bliver...)

Apple har desuden ikke monopol og hvis Apple bryder loven med sit store lockin... hvorfor har det så aldrig været ulovligt for Microsoft at deres windows API ikke officielt er portet til Mac OS ?

Apples App Store er precis lige så meget ulovligt monopol som PSN eller XBOX live... hvilket de ikke er...

Men hey lad os antage at Apple bryder loven... hvor er beviset for brud på konkurranceloven ? (teknisk handles hindring unaturligt høje market entry costs)og hvorfor er der så ingen der har fået Apple i fedtefadet endnu...

 • 0
 • 0
Martin Høgh

"monopol på iOS-fronten, MacOSX-fronten"...? MacOSX findes på noget, der ligner én procent af alle computerne i verden! Hvordan kan det betegnes som et monopol? IOS er bestemt heller ikke alene på markedet - så vidt jeg ved har Android overhalet IOS? Apple har ikke skyggen af monopoler på noget marked. I øvrigt er det ikke ulovligt at have en monopollignende markedsdominans, men det er ulovligt at bruge dominansen til konkurrenceforvridning, som fx da MicroSoft knuste Netscape og Real.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere