Samsung giver op: Håbløst at sælge ny Windows-tablet i Europa

Der kommer ingen nye eksemplarer af Samsungs Ativ Tab til Europa. Udsigterne til at sælge den Windows RT-baserede tablet er for ringe.

Samsung dropper nu at sende flere eksemplarer af den Windows RT-baserede Samsung Ativ Tab til Europa. Det skriver tyske Heise.de.

En repræsentant for verdens største elektronikproducent, Samsung, oplyste til Heise på Cebit-messen i Hannover, at selskabet ikke længere vil forhandle Ativ Tab.

Det skyldes ringe udsigter til at sælge tabletten, og derfor bliver salget i Tyskland og flere andre europæiske lande droppet. Samsung har i forvejen droppet Ativ Tab på det amerikanske marked.

Ifølge Heise vil der fortsat være et restlager hos forhandlere i blandt andet Tyskland, men den tastatur-dock, der er solgt som tilbehør, er udsolgt, og der vil ikke komme nye.

Windows RT er en neddroslet udgave af Windows 8, som ikke kan køre ældre Windows-applikationer. Til gengæld kan Windows RT køre på ARM-baserede processorer, som også bruges i andre tablets, hovedsageligt på grund af lavere strømforbrug, som er med til at give længere batteritid.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Uli Fahrenberg

En ret så vigtig detalje som I har overset dengang I tog historien fra Heise er jo at Samsung allerede i januar besluttede sig for slet ikke at begynde med at sælge Ativ Tab i USA! Jeg synes artiklen lyder som om Samsung nu opgiver det europæiske marked, men ellers går det fint nok for Ativ Tab: det er jo så ikke tilfældet.

 • 2
 • 0
#2 Anders Olesen

Nu tror jeg ikke ligefrem Microsofts egen Surface RT er en kæmpe success, men jeg har nu lidt svært ved at se hvem der ville vælge en Samsung Windows RT tab i stedet for Surface RT. Jeg har selv en Surface RT, og overvejede overhovedet ikke at købe en anden leverandørs model, da det må antages at support, opdateringer, accessories og så videre vil være bedst til Microsofts egen tab.

 • 2
 • 1
#3 Torben Mogensen Blogger

Microsoft har levet stort på, at de ikke selv leverede hardware, så diverse producenter kunne konkurrere på nogenlunde lige vilkår. Men Anders' kommentar er nok meget typisk for brugere: Microsoft er det sikre valg af hardwareleverandør til Microsoftsystemer, så hvorfor købe fra andre? Selv om Microsoft måske kan tjene noget på at sælge deres egen hardware, risikerer de at miste hele underskoven af konkurrerende leverandører og dermed ikke blot goodwill men også markedsandele fordi udvalget er mindre.

Men de håber måske på at kunne gøre som Apple, som længe er eneste hardwareleverandør til deres softwareløsninger og alligevel tjener styrtende med penge. Men jeg er bange for, at Microsofts hardware og software ikke er sexet nok til den model. De burde hellere gøre som Google: Forære softwaren væk til alle, der vil lave hardware og få sin indtjening gennem services (Office 365) og provenu på deres app-store (som jeg har glemt, hvad hedder).

Godt nok har Google også lavet hardware selv, men de har ikke nogen særlig fordel, da alle andre leverandører også får softwaren gratis. Og Nexus er da heller ikke i nærheden af at dominere Androidmarkedet.

 • 5
 • 0
#4 Martin Bøgelund

Godt nok har Google også lavet hardware selv, men de har ikke nogen særlig fordel, da alle andre leverandører også får softwaren gratis. Og Nexus er da heller ikke i nærheden af at dominere Androidmarkedet.

Jeg tror du har helt ret i din vurdering.

Og set udefra ser det også ud til at Google er enormt opmærksom på ikke at gå sine hardwareproducerende kunder i bedene. Googles Pixel må f.eks. ses som en kuriositet på markedet, som andre Chromebook-hardwareproducenter uden problemer kan slå af banen med optimering af pris og specs.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere