Samsung udvikler smartphone med skærm på tre sider

Næste våben i smartphone-krigen bliver flere skærme på telefonerne. Samsung er på vej med en model, hvor der også er display på siderne.

Der er efterhånden puttet så meget processorkraft og så mange pixels ind i dagens top-smartphones, at man som forbruger ikke længere har brug for mere.

Læs også: LG bliver først med en bøjet telefon til Europa

Derfor må producenterne af smartphones finde på nye tricks, der kan adskille deres produkter fra konkurrenterne, og hos Samsung er ét bud at lade skærmen ’fortsætte’ rundt om kanten af telefonen, så der også er skærm på telefonens to lange sider. Dermed kan man læse for eksempel en ny besked på siden af telefonen. Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Læs også: Samsung lancerer telefon med buet display

Samsung har ikke officielt meldt ud om det nye påhit, så det står ikke klart, om de to små ekstra skærme skal bruges i en eksisterende produktlinje, eller om det er til en ny high-end-serie. Det første produkt med tre skærme skulle være på markedet i andet halvår af 2014.

Hos Apple arbejder man også på nye skærm-tricks, for eksempel at lade skærmen registrere præcist, hvor hårdt man trykker på den.

Et tredje bud på forbedret brug af skærme kommer fra russiske Yotaphone, som inden jul sender en telefon med to skærme på markedet internationalt. Den ene er en helt normal skærm, mens den anden, på bagsiden, bruger e-ink-teknologi kendt fra e-bogs-læsere. Da den slags skærme kun bruger strøm, når de skal skifte indhold, kan den vise for eksempel dagens kalenderaftaler eller et kort over området konstant, uden at suge batteri.

Læs også: Dansker bag dobbeltskærms-Android: Derfor får vi succes

Læs også: Se Yotaphone med skærm både for og bag

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere