Samsung-telefoner overvåger dig på nettet
Gennem beacons kan alt, du foretager dig på din telefon, blive overvåget, skriver The Sun
I Samsungs vilkår, som de færreste nok læser, accepterer brugerne, at telefonen tillader tredjeparter adgang gennem såkaldte beacons. Betingelserne, man skal godkende, lyder:
»Vi og bestemte tredjeparter kan gøre brug af beacon-teknologi, der sender information fra din enhed til en server. Beacons kan være i online indhold, videoer og emails og tillader en server adgang til at læse bestemte typer information fra din enhed, den må vide, hvornår du har set bestemt indhold eller bestemte e-mails, og må fastsætte tidspunkt og dato for, hvornår du stødte på den beacon og kende din enheds IP-adresse.«
»Samsung er begyndt at overvåge deres brugere på et helt andet niveau. Hvad du ikke kan se eller høre, vil ikke bekymre dig - det er i hvert fald, hvad de håber,« siger Jim Killock, leder af Open Rights Group, til The Sun.
Samsung forklarer, at formålet er at analyse, hvordan deres telefoner bliver brugt og for at kunne strømline markedsføring.
Beacons behøver dog ikke udelukkende være digitale, da de også kan aktiveres af lyd via telefonens mikrofon.
Ikke bare markedsføring
Tyske forskere har fundet ud af, at man kan bruge bestemte lyde - f.eks. reklamer i tv til at aktivere telefonens overvågning. Dette kan lade selskaber identificere meget personlig data, da det i sidste ende kan give information om poltisk overbevisning, seksualitet og anden sensitiv information.
Til sammenligning viser Apples privacypolitik, at de benytter lignende teknologi, men lover i deres vilkår, at de ikke deler IP-adresser.
Beacons kan dog også bruges til andet end overvågning og markedsføring, da der er eksempler på, at det kan vise folk vej i lufthavne.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.