Samsung-telefoner overvåger dig på nettet

9. juni 2017 kl. 08:054
Når du accepterer betingelserne på en Samsung-telefon, tillader du, at tredjeparter får lov til at overvåge dig.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Gennem beacons kan alt, du foretager dig på din telefon, blive overvåget, skriver The Sun

I Samsungs vilkår, som de færreste nok læser, accepterer brugerne, at telefonen tillader tredjeparter adgang gennem såkaldte beacons. Betingelserne, man skal godkende, lyder:

»Vi og bestemte tredjeparter kan gøre brug af beacon-teknologi, der sender information fra din enhed til en server. Beacons kan være i online indhold, videoer og emails og tillader en server adgang til at læse bestemte typer information fra din enhed, den må vide, hvornår du har set bestemt indhold eller bestemte e-mails, og må fastsætte tidspunkt og dato for, hvornår du stødte på den beacon og kende din enheds IP-adresse.«

»Samsung er begyndt at overvåge deres brugere på et helt andet niveau. Hvad du ikke kan se eller høre, vil ikke bekymre dig - det er i hvert fald, hvad de håber,« siger Jim Killock, leder af Open Rights Group, til The Sun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samsung forklarer, at formålet er at analyse, hvordan deres telefoner bliver brugt og for at kunne strømline markedsføring.

Beacons behøver dog ikke udelukkende være digitale, da de også kan aktiveres af lyd via telefonens mikrofon.

Ikke bare markedsføring

Tyske forskere har fundet ud af, at man kan bruge bestemte lyde - f.eks. reklamer i tv til at aktivere telefonens overvågning. Dette kan lade selskaber identificere meget personlig data, da det i sidste ende kan give information om poltisk overbevisning, seksualitet og anden sensitiv information.

Til sammenligning viser Apples privacypolitik, at de benytter lignende teknologi, men lover i deres vilkår, at de ikke deler IP-adresser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Beacons kan dog også bruges til andet end overvågning og markedsføring, da der er eksempler på, at det kan vise folk vej i lufthavne.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
9. juni 2017 kl. 10:55

Beacon-baseret overvågning er indlejret i hjemmesideindhold og ikke i telefonen. Det er derfor misvisende at påstå, at Samsung-telefoner overvåger dig. Det er Samsungs hjemmesider, der overvåger dig på præcis samme måde, som Version2.dk overvåger mig ved at bruge ChartBeat, eMediate og så videre og så videre...

Helt ærligt bør et fagmedie som Version2 afholde sig fra ukritisk at kolportere (misforståede og sensationalistiske) artikler om teknologi-emner fra et underlødigt tabloidmedie som The Sun.

2
Indsendt af David Askirk Fotel (ikke efterprøvet) den fre, 06/09/2017 - 09:22

Her: https://www.apple.com/legal/privacy/en-ww/

Søg efter pixel tags.

Apple’s websites, online services, interactive applications, email messages, and advertisements may use "cookies" and other technologies such as pixel tags and web beacons.

1
9. juni 2017 kl. 08:59

Til sammenligning viser Apples privacypolitik, at de benytter lignende teknologi, men lover i deres vilkår, at de ikke deler IP-adresser.

I kan da ikke bare smide sådan en sætning om at Apple bruger lignende teknologi ind – lige efter at I beskriver hvordan telefoner kan reagere på lyden af tv reklamer. Apple har i de seneste år slået højt på tromme for deres beskyttelse af privacy, så hvis I mener at Apple i følge sine vilkår krænker folks privacy i forbindelse med Beacon teknologi, så må i da undersøge det ordentligt og beskrive det i større detaljer end at "de lover ikke at dele IP-adresser".

Men, der er formodentligt ikke nogen på Version2 der her undersøgt detaljerne i copy/translate/paste artiklen.