Samsung-telefoner er hurtigere end iPhone

Stor svensk test af smartphones og tablets viser, at Samsung har de hurtigste telefoner.

Så kom der nyt benzin på bålet i Apple/Android-krigen. En omfattende svensk test viser nemlig, at Samsungs telefoner generelt er hurtigere end iPhones. Det fortæller dn.se.

Testen er foretaget af Bredbandskollen, som er en uafhængig organisation, der hjælper svenskerne med at få et overblik over deres internetmuligheder.

Bredbandskollen har testet de 50 mest almindelige smartphones på det svenske marked. Og blandt dem var Samsung Galaxy S3 4G altså den hurtigste.

4G-telefonerne er som forventeligt de hurtigste, og de tretten telefoner i toppen er alle 4G-telefoner.

iPhone sniger sig lige netop ind i top 13 med iPhone 5, imens fem ud af ti apparater i top 10 bærer navnet Samsung Galaxy.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Martin Storgaard Dieu

Synes det er ærgerligt at der i artiklen på Version2 ikke bliver nævnt hvordan testen er udført og om den kan bruges en-til-en i Danmark.

Till detta finns en logisk förklaring. De billigare telefonerna under tusenlappen stöder bara hastigheter upp till 7,2 Mbit/s och operatörerna har abonnemang med många olika hastigheter, säger Andreas Norberg, produktchef för mobiltelefoner i Norden på Samsung.

Betyder det så at de ikke bliver sammenlignet på samme grundlag?

Some people just want to watch the world burn...

 • 0
 • 0
Povl H. Pedersen

iPhone 5 scorer lavt fordi de har valgt kun at køre den med 3G og ikke med 4G/LTE. Der er ihvertfald ikke support for den hos den leverandør de har valgt at teste hos. Derudover er timingen også mystisk. Om 4 dage introduceres nye iPhone/iPad

 • 0
 • 0
Johnnie Hougaard Nielsen

om den kan bruges en-til-en i Danmark

Det undrede mig at iPhone 5 ligefrem var omkring halv download hastighed i forhold til 4G Android, men det må være fordi den reelt ikke kører 4G, da Apple ikke har tilpasset den de svenske net...

"Iphone 5, som med plats 13 placerar sig högst av telefonerna från Apple, är visserligen en 4G telefon, men bolaget har inte valt att anpassa telefonen för de svenska 4G-näten."

 • 0
 • 0
Thomas Würgler

Man kan godt undre sig lidt over, hvorfor V2 udelader den ret væsentlige detalje, at iPhone 5 er testet på 3G net, og testen i øvrigt kun koncentrerer sig om download-hastigheder.

Det virker lidt som en hit-genererings-taktik end nyhedsformidling.

I realiteten viser tests at iPhone 5 har en hurtigere GPU, så grafik kører bedre end på Samsung-telefonerne. Samsung S3 og S4 har imidlertid en kraftigere processor, men OSet er tungere, så i daglig brug vil iPhone 5 være hurtigere (se geekbench tests fra John Poole og TrustedReviews GPU-benchmarks).

Rette overskift ville være "Samsung telefoner downloader hurtigere end iPhone på svenske netværk", for det er det eneste, historien handler om.

 • 0
 • 0
Johnny Olesen

Der findes vist ikke telefoner som i samme hardwarekonfiguration kan virke på alle (4G) bånd.

I øvrigt er det en rimelig underlig overskrift... "hurtigere"? Det kan jo betyde mange

Jeg er ikke sikker på, om jeg læser dit indlæg korrekt, men f.eks. Nokia Lumia 920 kan køre på 4G LTE på både 800/900/1800/2100/2600 MHz og på 3G på 850/900/1900/2100 MHz og 2G på 850/900/1800/1900 Mhz

Dermed kan Nokia Lumia køre på alle de frekvensbånd til 4G og 3G som benyttes i Europa. Telefonen mangler faktisk kun 700 MHz, men det er ikke så relevant i Europa lige pt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere