Samsung taber patentsag til Apple

Illustration:
Samsung tabte på hjemmebane, da en sydkoreansk dommer afgjorde en retsag om meddelelses-teknologi til Apples fordel.

En domstol i Seoul har vurderet, at Apple ikke krænket Samsungs patentrettigheder. Det skriver Wall Street Journal.

Samsungs mål med retssagen var at få stoppet salget af iPhone 4s og 5 i Sydkorea. Begrundelsen var, at de to apple-modeller bruger en meddelelses-teknologi, som Samsung mener at have patent på.

Men den sydkoreanske domstol var altså ikke enig og vurderede, at patenterne er ugyldige, da de er meget lette efterligne med allerede eksisterende teknologier.

»Vi er skuffede over rettens beslutning, og vi vil fortsætte med at tage de forholdsregler, der er nødvendige for at beskytte vores intellektuelle ejendom,« lyder det i en pressemeddelelse fra Samsung.

De to elektronikgiganter, der kæmper om betydelige andele af smartphone-markedet, er flittigt i slagsmål i retssale over hele verden.

Tidligere på ugen tabte Apple en tysk retssag om stemmestyring til Samsung, ligesom en amerikansk domstol i november måned pålagde Samsung at betale Apple en erstatning på 2,5 milliarder kroner. Det kom oven i et nederlag fra en tidligere retssag, og sammenlagt skylder Samsung nu Apple 5,7 milliarder kroner fra amerikanske retssager.

Ifølge analysevirksomheden Garner sidder Samsung på 32,1 procent af markedet for smartphones mens Apple har 12,1 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Torben Lund

Det er jo nok Gartner i mener. Men glem ikke at husk, Gartner er totalt upålidelige. Tilbage i 2000 fastholdt de at 80% af al computing ville stoppe. Nå det skete jo ikke, men stadig refererer man til dette firma.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere