Samsung stopper salg af Chromebooks i Norden

Den sydkoreanske elektronikgigant trækker sig ud af markedet for i stedet at satse på tablets, lyder det fra Computerworld.

Med en udmelding om at “tilpasse sig efterspørgslen” og satse mere på tablets, trækker Samsung sig fra det nordiske marked for Chromebooks fra udgangen af september. Det skriver Computerworld, der blandt andet har talt med det Sydkoreanske selskabs danske danske direktør Claus Holm på forbrugerelektronikmessen IFA i Berlin.

Alle nuværende ordrer vil blive behandlet i løbet af efteråret, hvorefter salget stopper i blandt andet Danmark, Sverige, Norge og Finland.

“Salgsstoppet er gældende i Danmark og i den nordiske region og afspejler ikke forholdene på andre markeder,” oplyser Samsungs nordiske hovedsæde i Stockholm til Computerworld, efter at mediet har hørt rygter om, at selskabet helt ville trække sig fra salget af bærbare computere i Norden.

På verdensplan går 85 pct. af salget af Chromebooks til uddannelsessektoren ifølge analyseinstituttet Gartner, og i Danmark har både Ballerup og Albertslund kommune indkøbt samlet 3.500 af Samsungs Chromebooks til skoleeleverne.

Gartner spår også, at salget af Chromebooks vil nå 14,4 mio. enheder i 2017, hvilket næsten svarer til en tredobling af salget.

Det har endnu ikke været muligt at få en forklaring på hvorfor Samsung stopper salget af sine Chromebooks andet end Claus Holm oplyser at selskabet vil satse på salg af tablets.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Nikolaj Brinch Jørgensen

Sandheden er nok snarere, at der ikke er et marked for dem. Samsung plejer ikke at holde sig tilbage for at sprøjte enheder ud, og hvis de trækker et produkt ud pga. manglende efterspørgsel, må det godt nok stå skidt til.

Ja i Norden. Det er også et relativt lille marked.

Læs nu hele artiklen

“Salgsstoppet er gældende i Danmark og i den nordiske region og afspejler ikke forholdene på andre markeder,” oplyser Samsungs nordiske hovedsæde i Stockholm til Computerworld

Gartner spår også, at salget af Chromebooks vil nå 14,4 mio. enheder i 2017, hvilket næsten svarer til en tredobling af salget.

 • 2
 • 2
#5 Martin Bøgelund

Sandheden er nok snarere, at der ikke er et marked for dem. Samsung plejer ikke at holde sig tilbage for at sprøjte enheder ud, og hvis de trækker et produkt ud pga. manglende efterspørgsel, må det godt nok stå skidt til.

Lad os nu lige se næste træk. Der står jo bl.a: "“Salgsstoppet er gældende i Danmark og i den nordiske region og afspejler ikke forholdene på andre markeder,” oplyser Samsungs nordiske hovedsæde i Stockholm til Computerworld, efter at mediet har hørt rygter om, at selskabet helt ville trække sig fra salget af bærbare computere i Norden."

Der kan være en del grunde til at Samsung ikke ønsker at løbe Chrome-markedet i gang.

 • 3
 • 0
#6 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg har skam læst den. Hvad får dig til at tro jeg ikke har?

Måske denne kommentar

Sandheden er nok snarere, at der ikke er et marked for dem.

De sælger jo fint andre steder, plus der spås om at salget vil være stigende. Man kan så spørge sig selv om der er penge at tjene på dem. Der sælges også mange Android telefoner, men er der store penge at tjene på det?

 • 1
 • 1
#9 Martin Bøgelund

Sandheden er nok snarere, at der ikke er et marked for dem.

Det er jo en relevant spekulation, og pænt i tråd med at “tilpasse sig efterspørgslen”.

Men at der ikke er et marked for Chromebooks isoleret set i norden, og der så er i resten af verden, lyder spøjst.

Hvorvidt der er et marked styres jo meget af hvad prisen er, hvad man ellers kan få for de samme penge, og om målgruppen i markedet har råd til noget større - I hvert fald i Danmark er uddannelse gratis, og vi har et SU system, så hvis Chromebooks udviser egenskaber af at være et inferiørt gode målrettet studerende, vil Chromebooks nok have det svært i DK og sikkert resten af norden.

Så "at der ikke er et marked for dem" kræver nok en dybere udredning; er det en egenskab ved produktet, eller er det lokale markedsforhold der gør det? Da produktet er i vækst på andre markeder, er det jo en relevant observation ift at udpege, om det er produktet i sig selv eller markedet der bærer forklaringen.

 • 1
 • 0
#11 Carsten Olsen

og hvis de trækker et produkt ud pga. manglende efterspørgsel, må det godt nok stå skidt til.

I starten af August (2014) var der en fordobling af antallet af Chromebooks der gik på nettet. (måske har det også har sammenhæng med skoleferiens afslutning)

Men jeg skal ihvertfald købe en Acer 13" (med nvidia Tegra K1), når den sælges i DK (måske i November) (i øvrigt kører min HP 14" fint, men ham jeg låner den ud til i øjeblikket kan ikke undvære den, så han må købe en selv)

 • 5
 • 0
#12 Jn Madsen

HP Chromebook 14". Ville ikke have Windows, træt af Mac. Blev lokket af artikler om dual boot med ChrUbuntu.

Den sidder lige i skabet!! Lækker bærbar, daglige ting med Chrome, seriøse ting med Ubuntu'en.

Det er synd der ikke er flere der går den vej, med desværre sidder Microsoft og Apple så tungt på markedet.

 • 5
 • 0
#15 Martin Bøgelund

HP Chromebook 14". Ville ikke have Windows, træt af Mac. Blev lokket af artikler om dual boot med ChrUbuntu.

Tak for tippet! Jeg har flere gange været tæt på at trykke på "Køb"-knappen til en Chromebook. Jeg ønsker en billig bærbar uden Windows - men har behov for at arbejde med ting, der ikke lige havner i skyen. Her vil en dual-boot Chromebook passe perfekt!

 • 5
 • 0
#16 Carsten Olsen

Blev lokket af artikler om dual boot med ChrUbuntu.

Osse tak for for tipset fra mig. Skal prøves (når jeg får hentet min CB) Det er svært at udvikle (ud over Web), der mangler tools, til dev fra en CB. Men så er det jo smart at man kan kører Ubuntu fra den. (apt-get giver en masse ekstra som ellers ikke findes til CB) Den kan måske kun kører på ARM-15 ? Så må jeg ha en ACER 13"

 • 2
 • 0
#18 Jn Madsen

Hejsa

Min er en HP Chromebook 14 model 14-q075no. 4Gb Ram, 32 Gb SSD, rigeligt til mig, det er til rode og rage, ikke til storage.

Jeg startede med Crouton, det er en slags "samtidig" Chrome og Ubuntu hvor man kan skifte hurtigt mellem dem,- uden at boote. Jeg håbede det ville være perfekt,- men der er klippet lidt for rigeligt i Ubuntu'en,- det drillede for meget. Så jeg resatte HP'en til default settings efter et par ugers kamp :)

http://www.everydaylinuxuser.com/2014/03/how-to-install-ubuntu-and-minec...

Så skiftede jeg til ChrUbuntu. Der booter man mellem skiftene. Det er en ren rå Ubuntu uden modifikationer. Jeg kører med 14.04 desktop,- men ifølge vejledningen kan man vælge frit mellem alverdens dist's, også en Elementary hvis man har lyst. Jeg er bare så vant til Ubuntu :)

http://chromeos-cr48.blogspot.dk/2013/10/chrubuntu-for-new-chromebooks-n...

Der skal selvfølgeligt rodes lidt, men det spiller :)

 • 1
 • 0
#19 Jn Madsen

Jeg afsatte 20Gb til Ubuntu'en. Det leverer rigeligt plads til Chrome OS'en,- mine unger er vilde med alle de gratis spille-apps, der er faktisk også en del Google apps der er ret fede :)

Der er vist nogen der fjerner Chrome helt, men det må i selv snuse op. Jeg tør ikke :)

PS Der var en der spurgte,- det er en Intel CPU i min. Heldigvis.

 • 0
 • 0
#20 Benny Højvælde

Jeg har købt 2 Chromebook til 2 af oldemødrene her i familien. De har ikke haft en computer i hænderne før men vores regering sagde at de skulle :-(. Det er et genialt værktøj. Næsten ingen opdatering og ingen virusbeskyttelse mm. Jeg havde frygtet at man sku bruge flere dage om måneden på at rede en kuldsejlet Windows installation. Jeg kan tydeligt huske da en af onklerne tvangslukkede en bærbar, der var ved at opdatere fordi ” Den skal faneme ikke bestemme hvornår han vil slukke hans computer”. Mange gange :-(

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere