Samsung indleder stort modangreb: Sagsøger Apple for at krænke patenter

Illustration:
Efter Apples juridiske bombardement mod Samsung, er Samsung nu klar med modangreb. Apple er nu sagsøgt i Australien for at krænke Samsungs patenter, og måske bliver den kommende iPhone 5 også et mål.

Kampen mellem Samsung og Apple går nu ind i en ny runde. Hvor det indtil nu har været Apples juridiske kanoner, der har buldret verden over, har Samsung nu gjort klar til en bredside mod Apple.

Foreløbigt er det blevet til et sagsanlæg mod Apple i Australien mod iPhone-serien og iPad 2, som Samsung mener krænker en række af firmaets patenter inden for trådløs kommunikation. Det skriver Wall Street Journal.

Men ifølge Korea Times er der mere undervejs. Når Apple i løbet af efteråret forventes at lancere den nye iPhone 5, vil Samsung prøve at få stoppet salget - i hvert fald i Korea - med henvisning til Samsungs patentrettigheder.

Hvis rygtet, der skulle stamme fra kilder hos Samsung, taler sandt, vil det være et tydeligt ’tak for sidst’ for Apples succesfulde juridiske angreb i EU mod Samsungs tavlecomputer Galaxy Tab 10.1.

Her fik Apple i en tysk domstol nedlagt fogedforbud mod Galaxy Tab 10.1 i hele EU undtaget Holland i starten af august, da salget skulle til at starte med henvisning til Apples designrettigheder. Fogedforbuddet blev dog ophævet en uge efter, men senest har den tyske domstol stadfæstet salgsforbuddet, dog kun i Tyskland.

Samsung blev også nødt til at fjerne alle spor efter den kommende Galaxy Tab 7.7 på IFA-messen i Berlin i løbet af en nat.

Læs også: Efter ny Apple-sejr: Samsung fjerner alle spor af 7-tommer tavle-pc på messe

Kampen mellem Apple og Samsung står på i en række forskellige lande, hvor Australien har været en af de vigtige arenaer.

Den slags juridiske slagsmål mellem to store firmaer ender typisk med et forlig, hvor en af parterne måske ender med at betale licens til sagsøgeren for hvert produkt. Således betaler HTC en sum penge til Microsoft for hver eneste telefon med Android, der ryger over disken.

Men forholdet mellem Apple og Samsung er specielt, fordi Apple er en af Samsungs helt store kunder, når der skal købes hukommelse og skærme. Det kan have afholdt Samsung fra at svare igen så hurtigt, som man ellers normalt ville gøre.

Samtidigt er der ingen tegn på, at de to firmaer vil indgå forlig og begrave stridsøksen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jakob Damkjær

FRAND....

Desuden så er det kun i grove patentsager at man kan få import injunctions...dvs hvis den teknologi, der er dækket af et patent der ikke er købt licens til, er absolut essentiel for produktet, hvilket langt fra kan siges at være tilfældet. Og det er kun hvis Apple har NFC i iPhone 5 (noget der ikke er sikkert) at Samsung har noget at komme efter i denne sag...

Apple har derimod fået import injunctions på baggrund af varemærkebeskyttelses loven... Og der er ingen betingelser om at man skal sælge sit design til fair og ikke diskriminerende takster, som tilfældet er med essentielle patenter der er en del af en standart... Dvs. FRAND bestemmelser... de patenter Apple sagsøger Samsung med er de fleste såkaldte inovation patenter hvor den teknologi der beskrives i patentet ikke er dækket af FRAND bestemmelser... Men lad terningerne falde og den med den stærkeste sag vinde...

 • 0
 • 7
Venligst Slet Min Bruger
 • 8
 • 0
Per Hansen

@Thomas> fordi Apple ikke kan gøre noget galt! ;)

Og bemærk at selvom Samsung tabte (indtil videre) i Tyskland, så blev alle deres punkter fejet af bordet i Holland (undtaget et minor issue, som de fixer).

Samsung har formentlig hele patent porteføljen fra Motorola, hvor det skulle være mærkeligt hvis der ikke mindst er et patent Apple overtræder.

 • 9
 • 0
Søren Skaarup

Jeg skal ikke kloge mig på patentret - som jeg ikke aner en dyt om. Men der er en ting der undrer mig: De patenter Samsung vil sagsøge Apple for at bryde, er - så vidt jeg kan se - alle på grundlæggende teknologier som er bygget ind i komponenter Apple køber fra andre. Det må vel være disse andre der skal sikre sig de nødvendige licenser og når de sælger deres komponenter videre, må de vel derfor være licensdækkede? Og, som et tidligere indlæg nævnte, mange af de grundliggende teknologier er meldt ind som en del af åbne standarder og her er betingelsen at alle skal have lige adgang til teknologierne på samme licensvilkår. Det var det der så vidt jeg ved var humlen i sagen mellem Apple og NOKIA: at NOKIA ville have mere fra Apple end fra andre, selv om de patenter der var tale om var omfattet af FRAND (Fair and equal ....) Apple vill egren betale licens, men ikke overpris. Så hvad p.... er det egentlig Samsung har gang i? Ved nogen her måske mere om dette?

 • 0
 • 3
Michael Peters

Bemærkningen om at "den med den stærkeste sag" er i mine øjne uinteressant. Det der betyder noget for mig er, at begge virksomheder bruger ufattelige summer på dette, hvilket vi, der køber slut produkterne, kommer til at betale.

Lad virksomhedernes bestyrelses- og direktionsmedlemmer betale af egen pung - så er det slut med alt det pjat, der er en stor økonomisk byrde for forbrugerne og dermed samfundet som helhed.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere