Samsung sletter 'scan dit tv for virus'-tweet

Et tweet om vigtigheden af at scanne sit smart-tv for virus er blevet slettet fra Samsungs officielle konto.

Samsung har tilsyneladende fortrudt et tweet, der opfordrer brugerne til at scanne deres smart-tv for virusser. I hvert fald slettede den sydkoreanske elektronikproducent en opfordring til sådan en scanning fra virksomhedens officielle Twitter-profil søndag.

Det oplyser The Register.

Mediet henviser også til, at det pågældende tweet kan findes frem via Internet Archive's Wayback Machine. Tweetet lød som følger:

»Scanning your computer for malware viruses is important to keep it running smoothly. This also is true for your QLED TV if it's connected to Wi-Fi! Prevent malicious software attacks on your TV by scanning for viruses on your TV every few weeks. Here's how:«

The Register har kontaktet Samsung for en kommentar til, hvorfor virksomheden valgte at slette tweetet. Mediet har ikke hørt tilbage fra elektronikproducenten.

Det britiske medie nævner desuden en række eksempler på problemer med sikkerheden for smart-tv, blandt andet med hensyn til virus.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Ditlev Petersen

Skan din cykelcomputer. Skan din barbermaskine. Skan dit ur. Skan din pacemaker - sorry, too late! Please pay 200 bitcoin to regain conscience. Der er i dag store forsinkelser på Letbanen på grund af en virusskanning. Skan dit komfur. Skan dit japonesiske toilet (eller få dine delikate detaljer broadcastet). Skan din hoveddørslås inden du bliver gennemblødt. Skan Rigspolitiet inden du kommer for domstolen.

  • 6
  • 0
#3 Thomas Hedberg

Fordi jeg får flere og flere af den type enheder der egentlig kun skal have en internet forbindelse, så har jeg selv valgt at lave en egentlig netværk til dem hvor de både er isoleret fra resten af netværket og hinanden.

Næsten alle "smart" enhederne som f.eks. wifi termometret, sous vide'en og sågar ungernes laptops er kommet på det netværk. På den måde begrænses skaden mest muligt den dag noget af det bliver inficeret.

Funktionen var allerede indbygget i mit netværks udstyr, men det er nok for svært for mange at konfigurere og administrere.

  • 0
  • 0
#4 Kenn Nielsen

Så er der vel produksansvar på produktet i hele produktes leve tid. Så hvis en virus på TV rammer resten af ens netværk, og det har været fejl eller sløseri fra producenten. Så kan de vel gøres ansvarlig for skader ?

Måske Slamsung er bekymrede om evt. scannersoftware vil melde: "Tracker found found" "Recorder found" "Remote killswitch found" "Password logger found" På fabriksnye apparater.

K

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere