Samsung slår igen: Vil forbyde salg af iPhone og iPad i Holland

Illustration:
Apple krænker vores 3G-patenter med iPhone og iPad, lyder det nu fra Samsung, der har bedt om fogedforbud mod Apples produkter i Holland.

Den heftige kamp mellem Apple og Samsung bliver nu udvidet med nye sagsanlæg. Samsung har nemlig fundet nogle patenter på 3G-teknologi frem fra gemmerne og bruger dem nu til at beskyde Apples produkter, efter Apple af flere omgange har forsøgt at sætte en stopper for Samsungs Galaxy-modeller.

Det nye slag i den lange kamp vil stå i Holland, hvor Samsung har krævet et fogedforbud mod Apples iPhone- og iPad-produkter. Alt salg skal stoppes, fordi Apple krænker vores patenterede 3G-teknologi, kræver Samsung. Det skriver Macworld.com.

Første høring i sagen finder sted mandag formiddag, men her vil der ikke blive taget stilling til, om Samsung har noget reelt grundlag for firmaets krav.

Desuden omfatter patenterne teknologi, som indgår i internationale standarder. Det betyder, at Samsung ikke må udelukke andre firmaer fra at bruge teknologien, men skal tilbyde licenser.

Sagen, der omfatter fire patenter, vil også blive bredt ud til en række andre lande, herunder USA, England, Frankrig, Tyskland og Japan.

Apple har tidligere haft held med at stoppe salget af Samsung Galaxy Tab 10.1, med henvisning til Apples beskyttede designrettigheder i EU. I første omgang fik en tysk domstol rejst et fogedforbud mod Samsung-tavlen for hele EU, men måtte droppe det en uge efter. Senere blev forbuddet mod salg af Galaxy Tab 10.1 stadfæstet, men kun i Tyskland.

Læs også: Samsung appellerer nyt tysk forbud mod Galaxy Tab

I Holland kører Apple en separat sag, som ikke kun handler om design, men også omfatter en række patenter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Flemming Frandsen

Det er ganske ufatteligt at man ikke får ryddet op det patenthelvede, med sager som denne burde det være klart for selv den mest input-resistente politiker at patenter skader konkurrencen langt mere end de gavner.

Et godt sted at starte ville være at begrænse alle patenter til max 5 års levetid, gøre gyldigheden betinget af at man selv bruger bruger patentet og helt afskaffe alle design og software patenter.

Ved samme lejlighed kunne man også passende rulle copyright tilbage til 30 år fra offentliggørelsen i stedet for 70 år efter kunstnerens død.

 • 17
 • 1
#4 Jakob Damkjær

er software patenter ?

"Desuden omfatter patenterne teknologi, som indgår i internationale standarder. Det betyder, at Samsung ikke må udelukke andre firmaer fra at bruge teknologien, men skal tilbyde licenser."

Det magiske ord FRAND... hvilket gør at det bliver en lille smule usandsyneligt at samsung kan få et fogedforbud mod salg af Apples produkter på baggrund af de patenter.

Den måde Apple fik et fogedforbud mod samsungs produkter var ved et varemærke beskyttelse IP rettighed og de bliver brugt til fogedforbud hele tiden... det er fx. dem som tøj, sko og møbel firmaer bruger til at stoppe kopivare fra Kina med...

Desuden er patentlovgivning lige blevet reformeret i USA og der valgte de ikke at ophæve patenter eller de rettigheder som de giver... så hvor sandsyneligt er det at de bruger tid på det igen indenfor de næste par år (spoiler: not at all).

Hvad ville konsekvensen af en 5 årig patenthorisont være ? imo ville det være to ting... A) der ville blive investeret mindre i teknologivirksomheder og forskning. B) de patenter der blev udstedt vil blive enforcet langt mere bredt og med større skades krav (de har mindre tid til at hente investeringen hjem).

Hvordan vil det afhjælpe de problemer der er med patent trolls ? eller fremmer investering i forskning ?

og 70 årig copyright kommer ikke til at ændre sig (i nedadgående retning) pga en lille sort mus med store øre, så det er et tåg der ikke er værd at vente på...

 • 1
 • 8
#12 Thomas Kratz

Et godt sted at starte ville være at begrænse alle patenter til max 5 års levetid, gøre gyldigheden betinget af at man selv bruger bruger patentet og helt afskaffe alle design og software patenter.

Super fin idé til at stoppe enhver form for nyudvikling af lægemidler! Jeg vil gerne udfordre dig. Vis mig et lægemiddel som er blevet udviklet på under 5 år. Du vil ikke finde nogle. Det tager 7-8 år at udvikle et nyt lægemiddel, hvis du er rigtigt agressiv. For det meste går der snarere 10 år, og processen koster 1-5 mia. kroner. Hvordan synes du den investering skal tjenes hjem uden patent?

 • 0
 • 2
#13 Flemming Frandsen

Well, jeg vil ikke afvise at netop lægemiddelbranchen kunne have brug for den voldsomme monopol beskyttelse som patenter giver, men jeg arbejder ikke i den branche, så det kan jeg ikke rigtigt sige noget om med sikkerhed.

Det eneste jeg med sikkerhed kan sige er at alle de brancher jeg kender til er hæmmet af patenter, nogle mere end andre.

Der er masser af eksempler på folk der er tvunget ud i sub-optimale løsninger på små dele af deres software blot fordi en eller anden tog et bredt patent på en ide 20 år før.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere