Samsung sætter speed på consumer-SSD

Samsung har opgraderet deres forbruger-harddiske, så de nu faktisk også kan bruges af gamere og andre, som sætter høj ydelse i højsædet.

Samsung har offentliggjort, at de har tilføjet deres 3D VNAND-teknologi til deres billigste SSD-kort, en forbedring, som hæver harddisken til et niveau, som skulle tiltrække gamere og andre brugere af stor computerkraft. Det skriver ComputerWorld.

Samsungs nye 850 EVO SSD er en forbedret udgave af 840 EVO, som udkom sidste år. Forgængeren brugte 2D planar NAND, men den nye 850-version bruger NAND stablet i 32 lag i et syv millimeter højt drev

Udviklingen af teknologien forventes i 2017 at nå til, at der kan stables 100 niveauer af NAND-celler oven på hinanden, hvilket vil give en-terabit-per-chip-tæthed, sammenlignet med 2D planars tæthed på 250 gigabits per chip.

»Vi ville egentligt målrette drevet til forbrugerdesktops eller som opgradering til bærbare, men med ydeevnen og pålideligheden, kan vi også ramme gamer og tungere brugere,« siger Richard Leonarz, senior marketingsmanager hos Samsung.

Samsung har indarbejdet deres TurboWrite teknologi i 850 EVO, som de siger booster dens ydeevne med 1,9 gange i forhold til forgængeren.

Fordi NAND-teknologien er stablet vertikalt i harddisken, er transistorerne – eller NAND-cellerne, hvor bits'ene er lagret – pakket mindre tæt, hvilket øger pålideligheden af harddisken.

Og så fortæller Leonarz, at harddisken holdbarhed er dobbelt så god som 840-drevet, og samtidig har Samsung formålet at skære energiforbruget med 30 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Kirk

Hvad er det lige som gør denne type disk bedre eller mere attraktiv for gamere ??

Samsung 840 er helt fin til Battlefied 4 Det er OCZ også og Intel x25M som var en af de første gode SSD'er på markedet som kun læste med 150 MB/s og skrev med 80-100 MB/s

Gamere har kun brug for lager hvorfra spillet kan loades ind i RAM, om det er SSD eller HDD gør sjældent en KÆMPE forskel - og slet ingen forskel når først man er kommet ind i spillet.

SQL Servere derimod... de kræver noget grej der kan holde til noget.

 • 3
 • 2
#2 Brian Hansen

Nu du nævner Battlefield 4, så gør mine to SSD i RAID0 at jeg er inde i mappet og har valgt køretøj ca. 20sek før nogen andre, så det er da absolut en fordel :P Hvorfor de mener det nye drev skulle være markant bedre end det gamle, til gamere, er mig dog en gåde. Jeg har vel monteret 100-150 SSD'er fra de største producenter, og ja, du kan benchmarke forskelle, men fra brugerens oplevelse er der ingen forskel på den ene disk til den anden. Selv ved fordoblibg af båndbredden vil de fleste ikke kunne mærke forskel. Min i7 2600k @ 5GHz er stadigvæk flaskehals ved 600mb/s. Opgradering til RAID0 kan bare ikke mærkes, kun måles. Ang. holdbarhed, så har en Samsung 840 Pro lige rundet 2PB skrivninger(!!!!)

 • 0
 • 0
#3 Martin Kirk

Ang. holdbarhed, så har en Samsung 840 Pro lige rundet 2PB skrivninger(!!!!)

tjek den her tæske-test: http://us.hardware.info/reviews/4178/hardwareinfo-tests-lifespan-of-sams...

3000+ writes på SSD'er som er beregnet til 1000... det ret godt :D

Nu du nævner Battlefield 4, så gør mine to SSD i RAID0 at jeg er inde i mappet og har valgt køretøj ca. 20sek før nogen andre, så det er da absolut en fordel :P

spørgsmålet er om der er andre faktore... Jeg har set mange tests af SSD vs HDD ved load af spil og sjældent er der kæmpe forskel, typisk er det CPU/RAM som gør forskellen.

 • 0
 • 0
#5 Knud Jensen

Gamere har kun brug for lager hvorfra spillet kan loades ind i RAM, om det er SSD eller HDD gør sjældent en KÆMPE forskel - og slet ingen forskel når først man er kommet ind i spillet.

Loadtiden for at komme ind i en dungeon i WoW er der en kæmpe forskel på, om du bruger SSd eller HDD.

cirka 10-15 sekunder på en WD raptor, hvilket blevet til knap 2 sekunder på min Samsung Evo.

Jeg kunne godt forestille at en masse spil med teksturer i høj opløsning også virkelig kan føle forskellen.

 • 0
 • 0
#6 Martin Jünckow

Der er helt klart forskel på loadtider i rigtig mange spil (og alt mulig andet, opstart af Windows eksempelvis) på alm. HDD vs SSD. Men forskellen på at have en Samsung Evo 840 eller 850 siddende i sin maskine er næppe mærkbart og hvad end de taler om der er vist ret hypotetisk.

 • 2
 • 0
#7 Jesper Poulsen

"»Vi ville egentligt målrette drevet til forbrugerdesktops eller som opgradering til bærbare, men med ydeevnen og pålideligheden, kan vi også ramme gamer og tungere brugere,« siger Richard Leonarz, senior marketingsmanager hos Samsung."

Vi befinder os på et site for IT-professionelle og ikke gamere. Ovenstående er skudt meget ved siden af her!

Jeg springer Samsung over. SanDisk og Plextor leverer bedre løsninger.

 • 0
 • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere